Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRO DEMOSKOP

Najveći pad HDZ-a od početka mandata, SDP i Most u porastu

Knin: Andrej Plenković prisustvovao proslavi 27. obljetnice HDZ-a grada Knina
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
05.04.2017.
u 09:33

Na vrhu ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara hrvatski je premijer Andrej Plenković s izborom od 21,8 posto

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom travnja (cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 53 do 59 posto), HDZ bi bio pobjednik izbora. Na ljestvici preferencija političkih stranaka vrh pripada HDZ-u s izborom od 31,3 posto (prema 32,8 posto iz ožujka). To je ujedno i najveći međumjesečni pad izborne podrške vladajuće stranke od početka mandata. Pokazuje to redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, a koje je objavio N1

SDP je pak zaustavio negativni trend te je u posljednjem mjesečnom istraživanju zabilježen rast izborne podrške vodeće oporbene stranke koja početkom travnja bilježi izbornu potporu od 22,8 posto (prema 21,6 posto iz ožujka).

Najveći međumjesečni rast izborne podrške zabilježio je Most koji je zadržao svoje treće mjesto sada s izborom od 9,6 posto (prije mjesec dana 8 posto). Slijedi Živi zid na četvrtom mjestu s izborom od 7,1 posto (prema 7,7 posto iz ožujka).

S druge strane, 71,6 posto građana kaže kako je slučaj Agrokor najvažnija tema posljednjih mjesec dana.

Na vrhu ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara hrvatski je premijer Andrej Plenković s izborom od 21,8 posto (u odnosu na 22,4 posto iz ožujka). 

Smjer kretanja zemlje (kao svojevrsni pokazatelj društvenog optimizma) podupire 30,5 posto građanki/građana u odnosu na 31,4 posto iz ožujka.

>> HDZ i dalje ima veliku prednost, SDP opet pao, MOST i Živi zid rasli

Komentara 29

Avatar southman
southman
09:50 05.04.2017.

Za mjesec i pol dana će biti najvjerodostojnija anketa.

FI
Fisherman
09:55 05.04.2017.

Vec su poceli pumpati SDP.....stranku opasnih namjera srecom u rasulu.Ovaj im puta ni CRO demoskop nemoze pomoci u katastrofi....

Avatar Point_of_view
Point_of_view
10:00 05.04.2017.

Mlakonji je najvažnije da ne "talasa". Umjesto da rješava probleme on osniva povjerenstva. Umjesto da ima stav i drži do njega, on ga iz dana u dan prilagođava stanju na terenu. Sva sreća, da zdravi dio privrede ne ovisi o politici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije