Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje OECD-a

Najveće razlike između bogatih i siromašnih u povijesti

prosjak, beskućnik
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
09.12.2014.
u 11:23

Podaci OECD-a pokazuju kako se jaz između najbogatijih i najsiromašnijih najviše produbio u SAD-u, Finskoj, Izraelu i Novom Zelandu

Prema istraživanju Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), nejednakosti između bogatih i siromašnih nikada nisu bile veće. Podaci se temelje na rezultatima istraživanja u državama OECD-a u posljednjih trideset godina, a duboki jaz između najbogatijih i najsiromašnijih utječe i na gospodarski rast tih zemalja.

OECD ima 34 države članice među kojima je većina najrazvijenijih zemalja svijeta: SAD, države članice EU, Australija, Japan, Meksiko, Turska...

Podaci pokazuju kako se jaz između najbogatijih i najsiromašnijih najviše produbio u SAD-u, Finskoj, Izraelu, Novom Zelandu, Švedskoj te u nešto manjoj mjeri u Njemačkoj, dok su nejednakosti smanjene tek u Grčkoj i Turskoj.

Ključne riječi

Komentara 4

PA
pacoje
14:00 09.12.2014.

izrael medju najsiromasnijima...o Boze koje sramote pisu ti koji drze banke i medije,pa i vlade uz konac,pa tko regira danas svijetskim rezimima,bankama, ,medijima ako ne taj "siromasni izrael"

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:37 09.12.2014.

Veliki "uspjesi" neoliberalnog pljackaskog sistema su svuda vidljivi.

DC
DC
04:54 10.12.2014.

Kolike su place ovima sto su istrazivali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije