Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velebit 18

Danas kreće najveća vojna vježba u kojoj sudjeluje oko 5500 vojnika

Vojna vježba Velebit 18
Foto: MORH
1/8
13.10.2018.
u 07:00

Riječ je o najvećoj vojnoj vježbi nakon Domovinskog rata u kojoj će postrojbe Hrvatske vojske provoditi ofenzivne i defenzivne operacije kopnenih i zračnih te pomorskih snaga

Sveobuhvatna, združena, intergranska vježba svih postrojbi Hrvatske vojske Velebit 18 – združena snaga provodit će se od danas do 15. listopada na više lokacija diljem Hrvatske u neprekidnom trajanju od 72 sata.

U Ministarstvu obrane navode da će to biti glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018. u kojem će sudjelovati oko 5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a bit će korištena borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi Oružanih snaga.

Velebit 18 je osmišljen kako bi se provjerila sposobnost koordiniranog djelovanja različitih vojnih sposobnosti svih organizacijskih cjelina Oružanih snaga. Riječ je o najvećoj vojnoj vježbi nakon Domovinskog rata u kojoj će postrojbe Hrvatske vojske provoditi ofenzivne i defenzivne operacije kopnenih i zračnih te pomorskih snaga, pomorski desant i borbu protiv ubačenih terorističkih skupina.

>> Pogledajte gdje će se održavati vojna vježba Velebit 18

Združena vježba održat će se u vojarni Josip Jović u Udbini, na vojnim poligonima Gašinci, Rt Kamenjak, Crvena zemlja, Dugi Otok, Eugen Kvaternik i Žirje te na vojnim vježbalištima Gakovo, Kupa i Cerovac.

>> Pogledajte predstavljanje helikoptera Black Hawk

Komentara 53

Avatar Observer
Observer
10:05 13.10.2018.

Kakvu ulogu ce igrati Pupi ? Najvjerojatnije izvidjac !

JA
JakovKrapljan
09:35 13.10.2018.

Ovo je naša vojska. Pobijedila u ratu, pomaže u miru. Naš ponos i naša snaga. Pozdrav vojsci i ministru. Neka se vidi u što je HV izrastao pod mudrim i domoljubnim vodstvom.

Avatar navijač
navijač
09:06 13.10.2018.

Barem imamo šta pokazat za razliku od nekih preko Save i preko Drine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije