Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolo sreće se okreće

Najveća iznenađenja: Porazi Pjerina Bebića, Ronka, Jamba...

Pjerino Bebić
Ivana Ivanovic/PIXSELL
02.06.2013.
u 20:58

Nakon tri mandata u gradu Sisku Dinko Pintarić gradonačelničku fotelju prepušta konkurentici, SDP-ovoj Kristini Ikić Baniček. U Hvaru je poražen ''vječni'' Pjerino Bebić, u Požegi Zdravko Ronko, a u Metkoviću Stipe Gabrić Jambo

Možda je najveće iznenađenje ovogodišnjih lokalnih izbora odlazak ''vječnih'' moćnika koji su dugi niz godina ''drmali'' u svojim sredinama.

Nakon tri mandata u gradu Sisku Dinko Pintarić gradonačelničku fotelju prepušta SDP-ovoj konkurentici Kristini Ikić Baniček. Pintarić je gradonačelnikom prvi puta proglašen 2000. godine, i uz pauzu od 14. lipnja 2005., kada je odlukom Gradskog vijeća razriješen dužnosti pa sve do 27. prosinca iste godine, kada je ponovo imenovan na tu dužnost, jedan je od najdugovječnijih gradonačelnika u Hrvatskoj.

Nakon četiri gradonačelnička mandata, od dužnosti prvog čovjeka grada Požege oprostit će se i SDP-ov Zdravko Ronko. Njega je ''za dlaku'' potukao kandidat HDZ-a Vedran Neferović. U petoj utrci za čelnika grada Ronko je osvojio 48,7 %, a protukandidat 49,4% glasova birača.

Božo Petrov svrgnuo je dugogodišnjeg vladara Metkovića Stipu Gabrića Jamba. Petrov je sa svojom nezavisnom listom osvojio premoćno 65,5 posto glasova, dok je Jambo osvojio tek 33,1 posto.

Nekadašnji vođa gradonačelničke kampanje 1997. Stipe Gabrića Jamba, dugogodišnji gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić ostao je bez prve fotelje Hvara nakon osam godina. Izgubio je od SDP-ova Rina Budrovića koji je osvojio 58,71 posto glasova, a Bebiću je pripalo samo 38,84 posto.  

>>Željko Sabo osvojio 53,9 posto i ostaje gradonačelnik Vukovara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije