Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitički projekt

Najvažniji portal za astronome u regiji "rođen" je u Virovitici

\'podravina i bilogora, virovitica, arhiv danijel reponj, vlasnik i urednik portala zvjezdarnica.com koji slavi petu godinu postojanja snimila: marija lovrenc\'
Marija Lovrenc/VLM
06.02.2011.
u 10:21

Portal zvjezdarnica.com, vlasnika i urednika Danijela Reponja, obilježio 5 godina postojanja, i tim povodom darovao kompletni rad u digitalnom obliku. Danas je ta web stranica najvažnija za sve poznavatelje neba i zvijezda u bivšoj državi

"Nešto važno događa se u svemiru" – vodeća je misao nacionalnog portala za astronomiju zvjezdarnica.com koji je ovih dana proslavio 5. obljetnicu. Od hobističkog projekta kojem je vlasnik i urednik Danijel Reponj iz Virovitice zvjezdarnica.com u postao je više od mjesta za razmjenu informacija iz područja astronomije, astronautike, znanosti i tehnologije. Do danas je objavljeno više od sto tisuća postova kroz 4300 tema, na AstroForumu koji ima 690 članova sudjeluju stručnjaci i amateri iz cijelog svijeta i najveći je i najvažniji portal za astronomiju na području bivše države.

– Ponosan sam na portal koji je čitan u cijelom svijetu i što na našem forumu nema vrijeđanja, besmislenih komentara i pitanja koja nemaju veze s astronomijom. Tu smo profesionalni, a na svako pitanje točno, znanstveno i stručno odgovaramo. Hvala svim članovima koji su prepoznali važnost portala i čijim će donacijama i dalje internetom biti prisutan – komentirao je Danijel Reponj. Za rođendan portal je darivao posjetitelje "najkorisnijim darom" – informacijama. Kako kaže Reponj, dali su svijetu petogodišnji rad u digitalnom izdanju i sačuvali ga od zaborava. Čak 1100 tekstova, Vodič kroz digitalnu astrofotografiju, astronomski rječnik i obilje drugih korisnih informacija nalazi se u PDF formatu, rođendanskoj poslastici za zaljubljenike u astronomiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije