Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Najuspješniji stipendisti dobili računalnu opremu u najam

Računala
Marijan sušenj/PIXSELL
09.02.2011.
u 09:20

Dobili su laptope i USB-stickove za pristup internetu na korištenje na rok od tri godine

Najuspješniji studenti, stipendisti Grada Koprivnice, jučer su na dar dobili prijenosna računala i uređaj za bežični pristup internetu.

– Stipendije smo na taj način ove godine udvostručili, iako iznos ostaje isti, no vi ste to zaslužili tako što ste se plasirali među 20 posto najizvrsnijih studenata – rekao im je jučer na prijmu gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Pisanje seminara

Tom su prigodom 82 korisnika studentskih stipendija potpisala i ugovor o korištenju računalne opreme.

Računala će studenti zadržati tri godine, za vrijeme redovnog studiranja, odnosno do završetka studija, kad ih moraju vratiti zajedno s USB-stickom.

– Vi ste budućnost Koprivnice i tijekom studija se što više uključujte u društveni, javni, kulturni život grada. Želja mi je da se kao obrazovani i sposobni ljudi vratite u Koprivnicu te pridonesete razvoju grada – obratio im se Mršić.

Zoran Rajn student je prava u Zagrebu, a kaže da će laptop koristiti za pisanje radova na fakultetu.

– Stipendija mi je pomogla pri kupnji literature za Rektorovu nagradu, čiji sam dobitnik. Za sada svoju budućnost vidim u Zagrebu, jer tamo mogu ostvariti ostvariti svoje ambicije, a u Koprivnicu se mislim vratiti pod stare dane – kaže on.

No Jelena Poljak, studentica grafičkog fakulteta u Zagrebu, ima želju svoju karijeru graditi kod kuće, a možda i otvoriti tvrtku.

Radna mjesta

– Nakon što se na prostoru vojarne otvori studentski kampus, mogućnosti koje Koprivnica nudi, bit će neograničene – napomenuo je gradonačelnik, te dodao da Grad izdvaja 7 milijuna kuna za 400 studenata, i to po 500 kuna mjesečno za svakoga studenta.

– Novac mi pomaže u studentskom životu, za plaćanje dijela režija, stanarine ili pak druge potrepštine – kaže Jelena Poljak.

Mršić je zamolio studente da svoj dug vrate znanjem i odgovornim ponašanjem, stvaranjem novih vrijednosti i radnih mjesta.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar tkozna
tkozna
16:36 09.02.2011.

Cijenim Mršića ali mislim da mu se malo podmeće. Nema spiska tko je to tako dobar student pa je dobio ovaj vrijedan poklon. Drugo nema na internet stranicama Grada kriterija po kojma su se \"dijelila\" prenosna računala!? http://www.koprivnica.hr/gradska-uprava/podjela-racunala-gradskim-stipendistima-korisnicima-studentske-stipendije-grada-koprivnica

Avatar tkozna
tkozna
15:31 10.02.2011.

Interesantno dobivam minuse a tražio sam: a) spisak studenata koji su dobili kompjutere b) kriterije pod kojima su kompjuteri dodijeljeni istima. Tih informacija nema, neka mi netko od davatelja minusa kaže gdje pogriješih!?

ĐP
đuro_palica
18:36 10.02.2011.

tkozna -pretpostavljam da toga spiska nema jer su dobitnici prenosnih računala na korištenje ujedno i korisnici gradske stipendije, a spisak se nalazi na web stranicama grada Koprivnice- naslovnica-aktualno-lista reda prvenstva za dodjelu stipendija grada Koprivnice u akademskoj godini 2010/2011...prema prvoj informaciji, prvih 30 studenata dobilo je računala koja su bila podijeljena ,ako se ne varam, negdje između Božića i Nove godine, a naknadno je podijeljeno još računala08.02.2011. (neznam koliko)..nadam se da će ti ove informacije biti od koristi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije