Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITKO IH NEĆE

Najusamljenija prodavačica u Grčkoj zatvorila salon s Ferrarijima

ferrari 599 gtb
Davor Puklavec/PIXSELL
21.08.2013.
u 08:50

Ne ide joj posao: Angeliki Karitsa od početka 2012. godine nije prodala ni jedan automobil

Nekad je u Grčkoj bilo više luksuznih terenaca Porsche Cayenne nego građana koji su prijavljivali više od 50.000 eura godišnje zarade, no ta su vremena prošla, piše Guardian. Dobro to zna Angeliki Karitsa, koja je ovaj mjesec zatvorila svoj autosalon s Ferrarijima, jedini u Grčkoj koji prodaje te skupocjene talijanske automobile, jer gotovo dvije godine nije prodala ni jedno vozilo.

 Početkom 2012. godine prodali smo jedan 458 Spider, ali nakon toga ništa  rekla je vjerojatno najusamljenija prodavačica u Grčkoj.

U zemlji teško pogođenoj recesijom i nezaposlenošću i tržište automobila proživljava teške dane. Čak je i brodovlasnicima i ostalim bogatašima u ova vremena neugodno paradirati u skupocjenim automobilima.

Prema podacima grčke udruge autouvoznika, broj novih automobila registriranih kod ministarstva prometa do srpnja ove godine pao je za više od 75 posto u odnosu na istih sedam mjeseci 2008. godine. Tada je bilo registrirano više od 187 tisuća putničkih vozila, od čega 12 Ferrarija i više od 300 Porschea. Ove godine registrirano je manje od 37.000 automobila, uključujući šest Porschea, ali bez Ferrarija.

Većina prodanih automobila iz Grčke završava u Albaniji i Gruziji.

 Oni koji su mislili da su bogati i kupovali Porsche Cayenne za 60 tisuća eura sada ih prodaju za oko 16 tisuća eura preko posrednika u zemlje poput Gruzije  kaže Christos Savvides, nekoć ljubitelj automobila koji je postao taksist nakon što je zbog krize izgubio posao u elektronici.

 Otkrili su da su jednostavno preskupi za održavanje. Čak ih ni banke ne žele zaplijeniti jer si više ne mogu priuštiti skladišni prostor  dodaje Savvides.

>> Larisa, grad u Grčkoj, ima najveći broj Porsche vozila u svijetu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije