Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Sinjske alke

Najtrofejniji alkar Ante Zorica pobjednik 303. Bare

Sinj: Ante Zorica pobjednik je Bare uoči 303. Sinjske alke
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/8
04.08.2018.
u 00:15

Ante Zorica trostruki je slavodobitnik Alke i slavodobitnik svečane Alke u Vukovaru, što ga čini najtrofejnijim alkarom

Pobjednik prvog natjecanja koje se održava uoči Sinjske alke je Ante Zorica koji je Baru osvojio nakon pripetavanja s Alenom Filipovićem Grčićem i Kristijanom Bikićem.

Nakon tri regularne trke tri kopljanika bila su izjednačena s po sedam punata pa je uslijedilo pripetavanje u kojem je Zorica upisao dva punta, a Bikić i Filipović Grčić po jedan.

Sinj: Ante Zorica pobjednik je Bare uoči 303. Sinjske alke
1/15

Ante Zorica trostruki je slavodobitnik Alke i slavodobitnik svečane Alke u Vukovaru, što ga čini najtrofejnijim alkarom.

Pobjednika Bare Viteško Alkarsko društvo nagradilo je s 200 centimetara zelenog sukna, brončanom plaketom Alke i novčanim iznosom od 15 tisuća kuna.

Momka pobjednika, Ivicu Marića iz Suhača, VAD je nagradio s brončanom plaketom Alke.

Natjecanje se nastavlja u subotu kada će se alkari natjecati za pobjednika Čoje. Svog slavodobitnika Sinj bi trebao dobiti u nedjelju na glavnom natjecanju 303. Sinjske alke.

Hrvatskom viteškom igrom Alkom slavi se pobjeda nad osmanskim osvajačima u bitci za Sinj 14. kolovoza 1715., kada je 700 hrvatskih branitelja iz Sinja odbilo navalu turskoga zapovjednika Mehmed-paše Čelića čija je vojska brojala 60.000 vojnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije