Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Najtežu godinu ublažavaju javni radovi

Ivančica Božić iz Domašinca izabrana je za najdjelatnicu najveće “firme” u Međimurskoj županiji, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
07. studenoga 2012. u 17:12 0 komentara 6 prikaza
'05.11.2012., Cakovec- Hrvatki zavod za zaposljavanje Medjimurske zupanije u doba kad je u Medjimurju najvise nezaposlenih, bira naj djelatnicu zavoda. Ivancica Bozic, naj djelatnica. Photo: Vjeran Zg
Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'


Ivančica Božić iz Domašinca izabrana je za najdjelatnicu najveće “firme” u Međimurskoj županiji, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Čakovečka područna služba ni u vrijeme alarmantnog broja nezaposlenih ne odustaje od običaja da svake godine, povodom Dana HZZ-a, izabere svog najdjelatnika, po čemu je jedinstvena u Hrvatskoj.

Slavljenica je priznanje zaslužila za rezultate u provođenju mjera aktivne politike zapošljavanja. U HZZ-u radi devet godina.

– Posla imamo jako puno. Prema rezultatima mjera aktivne politike zapošljavanja Međimurska županija pri samom je vrhu u Hrvatskoj. U prvih deset mjeseci ove godine u mjere je uključeno tisuću građana – otkriva. U Međimurju u ovom trenutku 7560 građana čeka bilo kakav posao. Javljaju se na oglase kojih je sve manje. Oni koji najteže mogu do posla imaju priliku sudjelovati u javnim radovima u gradovima i općinama. Ove godine takvih je bilo više od 400. Samo je Prelog na javnim radovima zaposlio stotinu građana. Oni s VSS stažiraju u Gradskoj upravi.

– Zadovoljni smo odazivom i poslodavaca i nezaposlenih. Ublaženi su neki od kriterija, pa tako stažirati mogu i osobe koje su radile razne poslove izvan struke i skupile radni staž – ističe I. Božić. Razloga za slavlje baš i nema jer je samo u ovoj godini broj zaposlenih Međimuraca pao za više od 850. Pročelnik Zebec ne pamti tako tešku situaciju u posljednjih 35 godina. U prvih devet mjeseci bez posla je ostalo 4260 građana koji su se došli prijaviti na burzu. Raste i broj korisnika novčane naknade, kojih je sad 2500, a broj potreba za radnicima smanjen je u odnosu na prošlu godinu za čak 17 posto.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.