Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konzervatorij

Najsuvremenija Glazbena škola u Hrvatskoj bit će u Požegi

glazbena škola požega
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
1/3
27.08.2013.
u 11:30

Očekuje se, kako je rekao gradonačelnik Vedran Neferović, da će finalni radovi biti gotovio još tijekom prvog polugodišta

Iako je nova zgrada Glazbene škole u Požegi, prva u Hrvatskoj koja se namjenski gradila, trebala biti gotovo do kraja kolovoza, odnosno do početka nove školske godine, nažalost, profesori i učenici škole morat će se još malo strpiti. Očekuje se, kako je rekao gradonačelnik Vedran Neferović, da sve bude gotovo još tijekom prvog polugodišta.

– Sami radovi bi prema projektu i troškovniku trebali biti gotovi do 1. rujna, ali pojavilo se nekoliko nepredviđenih stvari kao što je oblaganje stepeništa i rukohvati, neriješena kosina u koncertnoj dvorani te pozornica. Tu je još i pitanje plaćanja dodatnih radova u iznosu od 2,5 milijuna kuna te opreme škole u iznosu od 4 milijuna kuna – kazao je gradonačelnik Neferović.

On vjeruje da će se u narednim danima sve riješiti s nadležnim ministarstvima, Ministarstvom regionalnog razvoja koje je do sada sudjelovalo u financiranju izgradnje škole sa 70 posto, ostalo je platio Grad Požega te Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta koje bi trebalo sudjelovati u opremanje škole, a koje je do sada izdvojilo za tu namjenu 900.000 kuna. Najsuvremenija Glazbena škola u Hrvatskoj koja će stajati oko 14 milijuna kuna, kako kaže njezin ravnatelj mr. Veljko Valentin Škorvaga, omogućit će da u njoj pored predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja počne s radom i prvi konzervatorij u našoj državi.

– Riječ je o visokoj školi za glazbu, ples i multimedijsku produkciju. Ovakve škole u Europi postoje već 300 godina. Raduje nas što ćemo nakon 43 godine postojanja i pet seljenja te rada u vrlo neuvjetnim prostorima konačno dobiti svoj prostor koji će biti najsuvremenije opremljen. Po prvi puta ćemo imati i svoju koncertnu dvoranu. Sve to omogućit će nam da radimo daleko bolje i kvalitetnije bez improvizacija koje smo do sada bili prisiljeni raditi – kazao je ravnatelj Škorvaga.

>>Nova Glazbena škola bit će gotova do početka školske godine

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije