Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbijen lanac

Najstrašnije je to što su odrasli muškarci iskorištavali djevojčice

dom
25.11.2010.
u 17:14

- Zasad nema nikakve reakcije među našim štićenicima, ali određena napetost postoji još od prošle godine, kaže ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži

Ravnateljice dvaju osječkih domova, Doma za odgoj djece i mladeži na Vinkovačkoj cesti te Doma za djecu Klasje, nisu znale da policija provodi istragu nad njihovim bivšim štićenicama zbog prostitucije.

Adresa je nebitna

Naprotiv, zgrožene su onim što je policija objavila prije dva dana.

– Nikakvih službenih informacija nemam. Srećom, niti jedna naša sadašnja korisnica nije bila uključena u ovu istragu, no žalosno je to što se uopće radi o maloljetnicama koje su iskorištavale odrasle osobe. Žao mi je jedino što je u prvom planu naša ustanova umjesto toga da su ovdje oštećene maloljetnice čija je adresa u ovom slučaju potpuno nebitna – kazala nam je ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Jasminka Dević iz čije su ustanove za odavanje prostituciji prijavljene tri bivše korisnice, a jedna od njih, sada 17-godišnjakinja iz Osijeka, zaradila je i kaznenu prijavu zbog podvođenja.

Ona je maloljetnice podvodila zajedno sa svojom 37-godišnjom majkom. Osim njih dvije, uhićen je i 26-godišnjak koji je u jednom slučaju od 2007. do kolovoza ove godine podvodio i djevojčicu koja je bila mlađa od 14 godina, odnosno dijete.

– Trenutačno nema nikakve reakcije među našim štićenicima, ali određena napetost postoji još od prošle godine kada je u medijima prvi put objavljeno o navodnom lancu prostitucije. I tada sam rekla da su kod nas smještena djeca s ranijim psihičkim poremećajima na koje mi nažalost nismo mogli utjecati – ističe Dević. Dodaje kako bi, da su se takve situacije događale u domu, odmah znali.

– Ništa od ovoga nije se događalo u krugu Doma, a da se ovdje događalo mi bismo to odmah primijetili – zaključuje Dević.

Svodnici u pritvoru

Jednako je zgrožena i ravnateljica Klasja Nevenka Granić.

– Redovito pratimo seksualnost naših korisnika, a je li se netko prostituirao prije dolaska u naš dom ili kasnije, to ne možemo znati. Mi s našom djecom preventivno radimo, štitimo njihova prava i ako imamo bilo kakve sumnje, odmah prijavljujemo policiji – kaže Nevenka Granić.

Inače, 37-godišnjakinji i 26-godišnjem muškarcu je nakon ispitivanja određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije