Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Najskuplju cestu u Hrvatskoj žele graditi tvrtke iz Hrvatske, Slovenije, Kine, Turske...

Duljina glavne trase iznosi 2977 metara, a spojne ceste 380 metara. Njezina je gradnja tako skupa zbog objekata među kojima su tunel Podmurvice (1253 metra), vijadukt Piopi (316 metara), vijadukt Mlaka (144 metra) te jedan pružni podvožnjak dužine 56 metara.
16. prosinca 2019. u 13:41 38 komentara 25119 prikaza
Cesta / ilustracija
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Na nadmetanje za izgradnju dionice državne ceste 403 od čvora Škurinje do luke Rijeka stiglo je pet ponuda. Zajednica ponuditelja hrvatskog GP Krka, slovenskog Kolektor CPG-a i Euro-asfalta iz BiH dala je najnižu ponudu - 456,3 milijuna kuna, a to je ujedno i jedina pristigla ponuda unutar procijenjene vrijednosti radova od 461 milijun kuna.

Radovi na sljemenskoj žičari KAPITALNI PROJEKT Pogledajte kako napreduju radovi na sljemenskoj žičari: Koštat će Zagrepčane gotovo 100 milijuna eura

Cestu koja je od strateške važnosti za riječku luku želi graditi i China Road nad Bridge Corporation (CRBC) koji već gradi Pelješki most, a Kinezi su za taj posao ponudili cijenu od 469 milijuna kuna. Poduzeće za ceste iz Slavonskog Broda na ovaj natječaj se javilo u zajednici s turskom tvrtkom Yapi Merkezi Insaat Ve Sanay, a njihova ponuda je "teška" 574,7 milijuna kuna. Talijanski konzorcij kojeg čin Rizzani de Eccher i Consorzio Infrastrutture S.C.A.R.L. ponudio je pak 478,7 milijuna kuna, a austrijski Strabag 511,1 milijun kuna.

Dionica DC403 jedna je od najskupljih cesta u Hrvatskoj. Duljina glavne trase iznosi 2977 metara, a spojne ceste 380 metara. Njezina je gradnja tako skupa zbog objekata među kojima su tunel Podmurvice (1253 metra), vijadukt Piopi (316 metara), vijadukt Mlaka (144 metra) te jedan pružni podvožnjak dužine 56 metara.

Na cesti u Dubravi otvorila se rupa duboka dva metra, upao auto, a vozač ozlijeđen ČUČERSKA CESTA Auto propao u rupu na cesti: 'Autobus se zaustavio tik prije auta, moglo je sve proći i gore'

I ovaj natječaj su obilježile i usporile žalbe na dokumentaciju, kojih je bilo ukupno tri, a sve su propale je su bile ili neuredne ili neosnovane ili povučene. No uspjele su zaustaviti taj natječaj na ukupno 2,5 mjeseca.

Video: Radovi na Pelješkom mostu u punom jeku: Radi se 24 sata na dan


 
A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
 • Avatar southman
  southman:

  Lijepo je kad se ulaže ali brate mili u Rijeku se utuklo milijarde ne kuna nego eura u zadnjih 20 godina. Pa gdje su rezultati svega toga ?

 • Avatar Gab Dissenter
  Gab Dissenter:

  A Rijeka izumire i stagnira... Bravo za Yugo partiju... Znaju drugovi...

 • Avatar rijetko kulturan
  rijetko kulturan:

  Otvoriti lunapark kada se cesta završi, da svijet pohrli vidjeti to čudo; 3 kilometra za 460 milijuna. Da bi im to omogućili, valjalo bi još koju pristupnu cestu sagraditi...