Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PREBRZO JE PROŠLO'

Najpoznatiji zadarski dvojac se rastaje: Radili su skupa 41 godinu, a sada Dado odlazi u mirovinu

Zadar: Dado i Vlado, nadaleko poznati zadarski dvojac ?ista?a ulica
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
26.05.2024.
u 09:40

Ante Dado Miočić i Vlado Bratovi su dobili i nagradu grada Zadra ''Nasmiješeno sunce'', a mirovina Dade nije ih spriječila da smisle još jedan plan

Dado i Vlado, poznati dvojac sa zadarskih ulica, rastaje se nakon čak 41 godine provedene radeći zajedno. Radi se o Anti Miočiću, poznatijem kao Dado, i Vladi Bratoviću - paru koji je godinama čistio ulice Zadra, a koji je morao svaki svojim putem jer je Dado otišao u zasluženu mirovinu. 

Naime, pišu 24sata, ovaj vozač i radnik gradskog komunalnog poduzeća upoznali su se prije više od 40 godina upoznali te su otad postali nerazdvojni. Osim svakodnevnih briga i posla, ovaj dvojac čak je dijelio i novac i stvari koje bi pronašli.

- Mobitele, potpuno nove stvari koje rade, odjeću, i to nenošenu, to sam našao u smeću, ne sramim se, cijeli život sam u ovom poslu i sve je zapravo prebrzo prošlo - kaže Dado koji i dalje zove Vladu ujutro da ne zakasni na posao.

- Mi smo se našli, ja sam vozio, on je praznio kante, ali kako je to sve samo ne lako, pomagao sam mu i u tom. Kad je zapeo životno i tu sam bio za njega, postali smo kao braća i to je zaista tako. Svako jutro smo pili kave prije posla, ali nikad nas ne biste vidjeli po kafićima. Mi smo uvijek radili - dodao je Vlado, 61-godišnjak koji će pak morati pričekati još do mirovine. 

POVEZANI ČLANCI:

Par je dobio i nagradu grada Zadra ''Nasmiješeno sunce'', a mirovina Dade nije ih spriječila da smisle još jedan plan.

- Zapravo nas svi znaju da se vozimo po gradu, a kako sad više Dade nema na poslu, ozbiljno razmišljamo da kupimo ili nabavimo neki kamionetić, skupljamo smeće, a ako to nije moguće, samo ćemo se voziti po gradu - kaže Vlado. 

>> FOTO Ovo je školski autobus koji se zapalio kod Sinja: Sam se pokrenuo pa sletio s ceste

Zadar: Dado i Vlado, nadaleko poznati zadarski dvojac ?ista?a ulica
1/11
Ključne riječi

Komentara 2

GO
Gof33
18:38 26.05.2024.

Zasluženo

Avatar Ričard
Ričard
16:53 26.05.2024.

Prave legende iz jednog prošlog vrimena di je čovik bia iznad svega. Škovacini su i u jesen 91 radili, ka da nema rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije