Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI POKUŠAJ
Povratak na članak

Najpoznatiji bespravni graditelj ostaje bez koncesije: Betonirao obalu i u moru izgradio zid

Stipe Latković dobio je koncesiju za iznajmljivanje suncobrana, ležaljki, sandolina, pedalina i slično, a uvalu Vruja pretvorio je u simbol grube devastacije hrvatske obale.

Komentari 29

TR
tratincica68
08:25 01.12.2021.

Sad mu nalozit da sve u misec dana vrati u prvobitno stanje.ako nece opalit mu 150 milijuna kuna kazne i to svaki misec dok ne plati.ako nema sa cim sve mu oduzet i papigu sto je prebacio nekretninu na nju.onda mozete reci pravna drzava fukcionira.

VL
SL
slavenZadravec
07:24 01.12.2021.

Valjda uz oduzimanje koncesije slijedi i plaćanje štete te plaćanje kazne. Bespravna gradnja bi trebala biti krajnje nezamisliva u jednoj članici EU.

VL
SU
suco
09:32 01.12.2021.

Treba ga oderati , tako sa nikom ne padne na pamet izigravati šerifa. Borili smo se, osim za slobodnu, i za uređenu državu. Kad će sud shvatiti da kazna služi za odvračanje.

VL
Avatar Cohen
Cohen
10:03 01.12.2021.

Predsjednik je imao razu,mijevanja za slučaj, branio Latkovića "da ima sve papire" (!). Za ne povjerovat.

VL
VA
vadis1
10:41 01.12.2021.

Ljude u politici koji su pomagali Latkovicu treba prozvati i zakonski goniti.

VL
KO
Kološanin
09:58 01.12.2021.

Nitko, pa ni Latković, ne bi mogao postati "najpoznatiji bespravni graditelj" bez zaštite isto tako najpoznatih političkih prijatelja i kumova. Tko su oni, koga zanima, neka pročita na neovisnim portalima.

VL
RE
Regica
08:33 01.12.2021.

Ovakve mi stvari nisu jasne..pa rusite to isti cas! U cemu je problem? I naplatit mu to,ako nece stavit mu ovrhu,kamate i gotovo. Ako ste mogli jednog Rojsa prisilit da srusi kucu onda stvarno ne vidim razloga da se ovo ne "potaraca"

VL
GG
gmmarendic@gmail.com
06:53 01.12.2021.

Oli concesiju na pomorko dobro ne daje država? Sigurno ne opčina oli županija a?

VL
Avatar Dokman
Dokman
11:36 01.12.2021.

Moram priznati da je ovo lijepa i ukusna bespravna gradnja u skladu sa prirodom. Ima toliko šaka u oko na drugim mjestima da je jasno da se pravda u ovoj državi provodi u ovisnosti koje si boje. Ako se crven onda možeš raditi što hoćeš nema problema... ove druge ovisi..

VL
Avatar Barba
Barba
10:18 01.12.2021.

Nadam se samo da će njemu naplatiti uklanjanje bespravnih građevina, a ne uzeti od nas svih!!!

VL
MI
mirsija13
08:37 01.12.2021.

Ne bi vi imali ništa protiv "devastacije" da ste to vi napravili... Ili mislite da smo još uvijek trebali gledati guzice jedni drugima skačući s grane na granu !?

VL
Avatar elkomandante
elkomandante
09:22 01.12.2021.

Jednostavno blokirajte sve komentare, da bo mir v adventu...

VL
VA
vadis1
10:40 01.12.2021.

Kako nitko nije iz drzavnih struktura koje su nadlezne ovo sprijecio? Da se B. Dezulovic nije aktivirao nista se ne bi znalo. Stipe Latkovic je kriminalac kojega treba najostrije kazniti te I oduzimanjem izgradjenog objekta.

VL
HO
homophob
11:32 01.12.2021.

Slazem se sa vama koji nemate barke za otploviti do skrovite uvale gdje ne kroci sirotinja, koji na more neidete jer si nemozete priustiti trosak, koji na uredene plaze ne idete jer vam je trosak platiti ulaz a na otvorene vam se ne mili jer nema mjesta za stajati a kamo li za leci na rucnik a da vam netko ne stane nehoticno na nos - svima koji su sretni bogatasi pa imaju zemljiste prvi red do pomorskog dobra pa izbetonirali obalu za sebe uzet im sve ukljucujuc prvorodeno dijete i odrat ih kaznama i dinamitirati obalu. Hajde da vas pitam: kada bi zaista zivjeli u pravnoj drzavi, uredenim planovima, dozvolama koje se izdaju na vrijeme i ne morate placati mito (ucjenu)ispod stola, da postoje pravila da se sike i klisure do necije zemlje smiju urediti u plaze prema planu jednakom za sve, poravnati prilaz za javnost pjesackim stazama, poravnati plazu za barem sto mjesta za javnost bez ogranicenja, beton poplocen kamenom, nasut sitni sljunak u more i poravnate stjene na kojima se mozete razjeci do kosti. Ne bi li bio dobitak za sve da oni koji imaju novaca urede dio obale za sve koji nisu bogati ali i za njih koji placaju radove, da postoji univerzalno pravilo kako nov ureden pristup moru i plaza treba izgledati a opcina ce nadalje to odrzavati cistim, dati vodu za tuseve, prazniti kosare za smece redovito. Ne bi li bilo divno da svi imaju pristup moru na mnogim uredenim plazama a ne samo oni koji imaju barku i doci na skrivenu uvalu i tamo uzivati hrvatsku obalu pravne drzave!?

VL
HS
Hs
05:24 02.12.2021.

Otkad je to Vruja , a ne Vrulja ... bit će su to licemjerni prosvjednici iz Piska toliko puta ponovili da je to postalo normalno. Neka se Latkoviću uzme koncesija,ali što se prosvjednici nisu bunili zato jer se ne možee doći do plaže praktično u polovici sela - od luke do starog groblja ... osim plivajući. Ograde i puteljci do mora pod privatnim ključevima - o tome ntko ni riječi iz tog istog Piska ?!? Kakvo je to selo koje uz samu crkvu napravi bazen - kadu - na trgiću koji je trebao biti tu da se ljudi mogu sastati ?! Licemjerno , u najmanju ruku

VL
Avatar elkomandante
elkomandante
09:19 01.12.2021.

Dali ji investitor bio upoznat sa pravilima gradnje kao što stranka koja komentira mora prvo upoznat sa litanijama komentiranja. Me sram da to počnete...

VL
MO
modrulj
10:50 01.12.2021.

Vraćanje u prvobitno stanje u kratkom vremenskom roku o trošku bespravnog graditelja je jedini način da se spasi priroda Hrvatske. Ako ovaj beton ostane, onda je sve uzalud. Oduzimanje koncesije ništa ne znači niti ima ikakav utjecaj na uništeni dragulj Hrvatske.

VL
BG
blankakezele@gmail.com
11:33 01.12.2021.

Koliko ja vidim , ta vaša vruja je bila goli zapušteni , neuređivan krš, kao i večina takvog uz obalu. Recite čovjeku hvala što vam je to uredio. Plaćat će porez, a možda će vam taj kamenjar i pošumiti.

VL
GO
goran2hr
13:41 01.12.2021.

Koliko vidim od beskorisne šikare i legla zmija napravio je nešto pristojno. Mogao je napraviti nešto ružno i nakaradno, ali nije. Nije svaka golet i šikara prirodno bogatstvo, niti je svaka straćara kulturni spomenik. Kada su stari Dubrovčani krenuli graditi grad i zidine, tamo je bila ista takva šikara. Reda mora biti, u smislu da mora biti čista situacija oko vlasništva i da izgrađeno mora pristojno izgledati, ali da mi moramo čuvati svaku bezvezariju - pa ne moramo. I htjeli bi turiste, ali gdje s njima?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.