Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan Duge Rese

Najponosniji su na vrtić, a od fondova EU najviše očekuju

dugaresa1
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
30.06.2014.
u 13:15

Nagrađeni su Limena Glazba Duga Resa, HPD Vinica, Žensko pjevačko društvo Vila, te supružnici Ružica i Mijo Boljar

Prioritet Duge Rese je da što bolje iskoristimo fonodove Europske unije. Slijedi i uređenje zone Šeketino brdo, kao i druga faza prenamjene Učeničkog doma Blaž Lorković za potrebe vrtića i jaslica za što je s Ministarstvom regionalnog razvoja u lipnju potpisan ugovor.

Priprema se i dokumentacija za izgradnju dvorane OŠ Ivan Goran Kovačić što ćemo kandidirati za europske fondove. Riješava se i katastarska izmjera k.o. Duga Resa kojom je obuhvaćeno 3880 čestica i 6000 stanovnika.

Ovom prilikom upozorio bih i da je čvor Novigrad predizborna priča već godinama. Imamo dozvolu i izgradnja može početi već sutra – poručio je gradonačelnik Ivan Baršić na svečanoj sjednici povodom Dana Duge Rese.

Zajednički rad

U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta podsjetio je i da su posebno ponosni na preuređenje dijela Učeničkog doma u vrtić, pa je tamo trenutačno šezdesetero djece. Predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Grčić rekao je da iako gospodarska situacija trenutačno nije zadovoljavajuća, rade na tome da se i to popravi.

– Možemo više i bolje raditi za dobrobit građana. To je politička dužnost, ali i čast. Vjerujem da ćemo zajedničkim radom dovesti do boljeg života. O nama ovisi kakva će biti budućnost Duge Rese – kazao je Grčić. Karlovački župan Ivan Vučić čestitao je Dan Grada i napomenuo da je lani iz županijskog proračuna za Dugu Resu izdvojeno 7,2 milijuna kuna.

– Bili bismo najsretniji da je dom pun učenika. Međutim, svjedoci smo loše demografske slike i svake godine imamo 200,300 učenika manje. U deset godina izgubili smo grad veličine Duge Rese – upozorio je karlovački župan.

Ukazao je i na problem nezaposlenosti, posebno mladih, pa je kao najvažnije istaknuo otvaranje novih radnih mjesta, najviše u proizvodnji.Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade.

Zaslužili su ih Limena Glazba Duga Resa, HPD Vinica, Žensko pjevačko društvo Vila, te supružnici Ružica i Mijo Boljar.

Za bolji grad

– U ime nagrađenih zahvaljujem svima, a posebno onima koji su prepoznali našu želju da pomognemo drugima. Naš životni put je naš rad. Dobro se dobrim vraća. Neka to bude poticaj mladima da život u ovom gradu čine boljim, daju mu srce, dušu i tijelo – poručila je Ružica Boljar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije