Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD OBNOVE, MJEŠTANI OGORČENI

Najopasnija korčulanska cesta postala i biciklistička staza

19.06.2009.
u 15:26

Najopasnija prometnica na otoku, uska i vozačima i te kako zahtjevna cesta, postala je službena biciklistička staza kojom se na dan kreću stotine biciklista i tako izlažu opasnosti i sebe i druge sudionike u prometu.

Trasa dvanaest kilometara duge ceste Korčula – Račišće, koja prolazi atraktivnim uvalama uza samo more, postala je, naime, svakodnevna ruta biciklističkih skupina što turističkim brodovima stižu u Korčulu.

– Godinama slušamo istu priču kako je naša cesta prioritet za rekonstrukciju, no ništa se ozbiljnije ne poduzima. Istina, prije sedam-osam godina na postojeću trasu i gabarite postavljen je novi sloj asfalta. Bilo je to tek njezino šminkanje, cesta je i dalje jako opasna pa je stoga teško vjerovati da su na njoj postavljeni i znakovi za biciklističku stazu.

Nemamo ništa protiv biciklista, dapače, ali dok se ne rekonstruira ova cesta, nema uvjeta da bude biciklistička staza. Sve je dobro dok se, ne dao bog, nešto ne dogodi i netko ne strada – žele se ovih dana mještani Strečice, Medvinjaka, Žrnovske Banje i Kneža. Apeliraju na turističke agencije da ne organiziraju biciklističke ture na toj cesti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije