Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prinove

Najmlađi Lepoglavčani na prvom prijmu

bebe (1)
Arhiv Grada Lepoglave
22.08.2011.
u 12:44

Jednokratne novčane potpore od 1000, 1500 i 2000 kuna isplaćene su roditeljima 17 novorođene djece

LEPOGLAVA – Političke i radne tonove koji uobičajeno dopiru iza vrata gradskih službi u lepoglavskoj su Gradskoj vijećnici zamijenili posve drukčiji zvukovi. Smijeh roditelja, plač nedavno rođene dječice i gugutanje kojim su novorođeni popratili svoj prvi prijam u karijeri oživjeli su prostore vijećnice i razgalili zaposlene. Jer, ne događa se baš svaki dan da u općinu svrate najmlađi stanovnici Lepoglave! A 17 novorođene djece, koji su na prijam "poveli“ i svoje roditelje, pozdravili su gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Alojz Gredelj te im uručili potpore od 1000, 1500 i 2000 kuna. Riječ je o lijepoj gesti kojom se nastoji pomoći roditeljima u podmirivanju troškova opremanja novorođene djece.

Škvarić je najavio i skoro proširenje Dječjeg vrtića u Lepoglavi i otvaranje jasličke grupe, a osvrnuo se i na problematiku pedijatrijske ambulante.

– Nakon dugo godina u našem je gradu napokon otvorena pedijatrijska ambulanta. Kako bi ušla u sustav financiranja HZZO-a, potrebno je skupiti najmanje 150 prijava osiguranika, u ovom slučaju, djece. Rok je do rujna, a ako to ne realiziramo, postoji realna opasnost da se ambulanta ukine – poručio je gradonačelnik Škvarić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije