Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucano iz automobila

Najmlađa gradonačelnica Ekvadora pronađena mrtva: Ubijena je vatrenim oružjem

SAN VICENTE-ALCALDESA BRIGITTE GARCIA San Vicente - Manabi, 24 de marzo de 2024. Asesinan a la alcaldesa de San Vicente,
IMAGO/Ariel Ochoa/IMAGOSTOCK&PEO
25.03.2024.
u 09:45

Vlada ekvadorskog predsjednika Daniela Noboe osudila je ubojstva i rekla da surađuje s policijom i tužiteljstvom kako bi osigurala "trenutačnu istragu"

Najmlađa gradonačelnica Ekvadora i njezin pomoćnik ubijeni su u nedjelju iz vatrenog oružja, priopćila je policija te južnoameričke zemlje. Brigitte Garcia, 27-godišnja gradonačelnica San Vicentea, i njezin direktor komunikacija Jairo Loor, pronađeni su mrtvi u provinciji Manabi. Policija je pojasnila kako su oboje zadobili rane od vatrenog oružja te da je pucano iz automobila koji je bio unajmljen. 

Garcia, članica ljevičarske stranke bivšeg predsjednika Rafaela Corree, posljednja je politička osoba ubijena u Ekvadoru. Predsjednički kandidat Fernando Villavicencio ubijen je prošlog kolovoza. Bio je glasan kritičar korupcije i organiziranog kriminala. U srpnju 2023. gradonačelnik Mante Agustin Intriago ubijen je dok je obilazio gradilište, piše Sky News

U priopćenju je vlada ekvadorskog predsjednika Daniela Noboe osudila ubojstva i rekla da surađuje s policijom i tužiteljstvom kako bi osigurala "trenutačnu istragu". On je proglasio izvanredno stanje u siječnju nakon što je naoružana skupina upala u televizijski studio tijekom prijenosa uživo. Noboa je, također, označio 22 kriminalne skupine kao terorističke organizacije. Izvanredno stanje produljeno je početkom ožujka.

VIDEO Policijski upad u televizijsku postaju u Ekvadoru i oslobađanje taoca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije