Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potresi u planinama

Najmanje 80 poginulih u odronu zemlje na sjeveru Afganistana

KK Cibona
Foto: Dino Stanin
1/2
12.06.2012.
u 09:06

Zbog potresa koji su uzdrmali planinsko područje nanosi blata i zemlje sručili su se na jedno od sela i zatrpali 22 kuće. Ispod nanosa zemlje za sada su izvučena samo tijela dviju žena

Najmanje je 80 ljudi poginulo, procjenjuju spasilačke službe, u odronu zemlje koji su na sjeveru Afganistana izazvala dva potresa jačine 5,4 i 5,7 stupnjeva po Richteru. Zbog potresa koji su uzdrmali planinsko područje nanosi blata i zemlje sručili su se na jedno od sela i zatrpali 22 kuće. Ispod nanosa zemlje za sada su izvučena samo tijela dviju žena, a 20 osoba ozlijeđeno je i prevezeno u obližnju bolnicu.

– Nažalost, vjerojatno nećemo moći izvući tijela ostalih stradalih – kazao je za Reuters Abdul Majid, guverner provincije Baghlan na čijem se području nalazi zatrpano selo.

Spasioci na raspolaganju imaju samo jedan bager kojim pokušavaju raščistiti ruševine.

Na sjeveru Afganistana potresi su vrlo česti. Prije 10 godina u provinciji Baghlan u potresu je poginulo više od 2000 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:32 12.06.2012.

baš ih je krenulo....

KA
Karas
10:57 12.06.2012.

sigurno su i za ovo zlo krivi ameri !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije