Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE NESREĆE

Najmanje 50 mrtvih u Pakistanu: Prevrnuo se brod pun učenika, autobus s mosta sletio u klisuru

A screen grab shows the wreckage of a bus after a crash in Lasbela District
Foto: GEO TV/REUTERS
1/4
29.01.2023.
u 13:23

Na mjestu nesreće autobusa, sjeverno od grada Bele u području Lasbela, viši dužnosnik Hamza Anjum je rekao da se "mrtva tijela ne daju prepoznati"

Najmanje 51 osoba je poginula u dvije prometne nesreće na zapadu Pakistana u nedjelju, nakon što je autobus sletio s mosta u klisuru, a brod koji je prevozio razred djece se prevrnuo. Najmanje 41 osoba poginula je u autobusnoj nesreći u jugozapadnoj pokrajini Baločistan, a najmanje 10 učenika je smrtno stradalo u prevrtanju čamca na sjeverozapadu zemlje, potvrdili su dužnosnici.

Policija: Brod se prevrnuo jer je na njemu bilo previše putnika

Dužnosnik lokalne policije Qismat Khan rekao je da je na brodu bilo 25 učenika. Djeca, iz vjerske škole u sjeverozapadnoj pokrajini, posjetila su jezero kako bi održali piknik. Desetero djece koja su umrla od utapanja bilo je u dobi između 11 i 13 godina, dok se još devetero vode kao nestali. Šestero je spašeno, a troje je u kritičnom stanju, piše Sky News.

Službenik je rekao da je ranija skupina od 16 studenata uspjela prijeći jezero. Ali isti brod se prevrnuo dok je vozio 25 na sljedeće putovanje. Dodao je kako je prema prvim izvješćima brod prevrnut zbog preopterećenja

'Mrtva se tijela ne daju prepoznati'

Na mjestu nesreće autobusa, sjeverno od grada Bele u području Lasbela, viši dužnosnik Hamza Anjum je rekao da se "mrtva tijela ne daju prepoznati". Anjum je kazao da je pronađeno 40 trupala i tri ozlijeđene osobe od kojih je jedna ubrzo preminula. Preostale dvije preživjele osobe su u "ozbiljnom" stanju.

Državni službenik Hamza Anjum Nadeem rekao je da su tijela 40 ljudi, uključujući žene i djecu, izvučena, dok su četiri ozlijeđena putnika spašena. "Nesreća se dogodila zbog prebrze vožnje i autobus se zabio u stup mosta. Zapalio se ubrzo nakon pada u provaliju" opisao je, prenosi Sky News.

Smrtonosne prometne nesreće su česte u Pakistanu, gdje se prometna pravila rijetko poštuju i gdje su ceste u mnogim ruralnim područjima u lošem stanju.

VIDEO VIšegrad: Tone smeća iz tri zemlje plutaju Drinom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije