Naslovnica Vijesti Svijet

Najmanje 40 djece poginulo u prevrtanju kamiona u Bangladešu

– Dok su dječaci pjevali i plesali u prikolici, kamion je otklizao s blatnjave ceste i strmoglavio se u kanal – kazali su svjedoci policiji
11. srpnja 2011. u 12:41 2 komentara 3 prikaza
kamion sletio
Foto: Dragutin Šantoši

Najmanje 40 djece poginulo je u prometnoj nesreći u Bangladešu kada je teretni kamion, kojim su se vraćali s nogometnog turnira, sletio u kanal pokraj ceste. U trenutku nesreće, prenosi Guardian, u vozilu je bilo 60 djece u dobi od osam do 12 godina, a broj mrtvih mogao bi uvelike premašiti 40 jer spasioci još nisu uspjeli izvući svu djecu iz potopljenog kamiona.

Ne zna se koliko je djece preživjelo u nesreći koja se dogodila u okrugu Chittagong, 216 kilometara jugoistočno od Dhake.

– Dok su dječaci pjevali i plesali u prikolici, kamion je otklizao s blatnjave ceste i strmoglavio se u kanal – kazali su svjedoci policiji.

Inače, u Bangladešu se teretni kamioni svakodnevno koriste za prijevoz velikih skupina putnika tijekom proslava i festivala, a na mjestu ove stravične nesreće, pokušavajući doznati bilo kakvu informaciju, skupile su se obitelji djece koja su bila na kamionu.

Hrana
Mood food
Hrana za dobro raspoloženje: Doznajte što bi trebalo jesti da se osjećate sretnije

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    pen, http://www.vecernji.hr/vijesti/vidite-gresku-nasem-clanku-prijavite-nam-je-clanak-309323 tko radi, taj i griješi ;)

  • -obrisani-:

    Strašna tragedija ali dešava se, jadna dijeca, no tragedija ne umanjuje nesposobnost i aljkavost, zar ne? Ili kako to vrlo “plastično“ opisuje mvi/VLM ovim riječima : “Najmanje 40 djece poginulo je u prometnoj nesreći u Bangladešu kada je teretni kamion, ... prikaži još!n, kojim su se vraćali s nogometnog turnira, sletio u kanal pokraj ceste. U trenutku nesreće, prenosi Guardian, u autobusu je bilo 60 djece u dobi od osam do 12 godina“ Ovo je doista i više nego aljkavo, što je to sada? kamion je skliznuo sa ceste i u trenutku klizanja je izmutirao u autobus?