Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNB:
Povratak na članak

Najmanje 30 posto općina i gradova ima manji broj stanovnika od optimuma

Međutim, budući da između gradova i općina postoje razlike, u radu je izračun proveden zasebno za gradove i zasebno za općine te taj izračun upućuje na to da je optimalan broj stanovnika u gradovima oko 15.140, a u općinama oko 3.750 stanovnika.

Komentari 1

PP
Pucvala_premium.2
18:52 11.06.2021.

Nitko ne zeli biti seljak , zato je najbolje da se sva sela proglase gradovima , tako ce svi biti urbani i (malo)gradani , i nikome vise neces reci kao Holy da je seljak , urban se postaje ako staviss alku u nos , obuces suknju i pjevas kao Urban ....75 % Hrvatske je postala provincija bez ikakve buducnosti , sve i da se sva industrija prebaci , demografski taj prostor nije odrziv , i bez iseljavanja bi nestajao

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.