Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija i talibani

Najmanje 18 poginulih u dva bombaška napada u Afganistanu

Red Bull Cold Rush
Foto: Red Bull
1/2
10.04.2012.
u 07:32

Mete napada bila su sjedišta lokalne vlasti i policije. U jednom od napada sudjelovala je i žena

Najmanje 18 osoba poginulo je u napadima bombaša samoubojica u Afganistanu.

Meta prvog napada bili su dužnosnici lokalne uprave u provinciji Herat. U napadu je poginulo osam civila i tri policajca, a bombaš se dovezao pred zgradu lokalne uprave kada su se stanovnici okupili da bi s predstavnicima vlasti razgovarali o poslovnim prilikama u provinciji.

Nešto kasnije u bombaškom napadu u provinciji Helmand poginula su četiri policajca u policijskom sjedištu okruga Musa Qala. Dvojica bombaša samoubojica uspjela su aktivirati eksplozivne naprave koje su si privezali oko struka dok je jednog bombaša policija ubila i spriječila da aktivira bombu.

Talibani su preuzeli odgovornost za napade u Musa Qali, javlja BBC.

Najmanje 27 osoba ranjeno je u napadima, a među ranjenima u Musa Qali je i policijski zapovjednik.

Policija provincije Herat dobila je dojavu o napadu i crnom terencu punom eksploziva, ali unatoč pokušajima nisu uspjeli spriječiti aktiviranje eksplozivne naprave. U napadu su sudjelovale tri osobe među kojima je bila i žena obavijena burkom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije