Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Najmanje 132 mrtvih i 650 ranjenih u autobombama u središtu Bagdada

bomba
AFP
Autori: , MaČ
25.10.2009.
u 11:17

Eksplozije su se dogodile jedna za drugom u roku od nekoliko sekundi. Jedna bomba eksplodirala je u blizini zgrade gradske skupštine, a druga u blizini Ministarstva pravosuđa.

Najmanje 132 osobe su poginule, a više od 650 je ranjeno u dva napada automobilom bombom na vladine zgrade u centra Bagdada, priopćila je policija.

Eksplozije su se dogodile jedna za drugom u roku od nekoliko sekundi.

Jedna bomba eksplodirala je u blizini zgrade gradske skupštine, a druga u blizini Ministarstva pravosuđa.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti i veći.

Oštro osuđujem napade na iračko stanovništvo te izražavam duboku sućut onima koji su izgubili voljene osobe - rekao je Barack Obama.

Dodao je da napadi ne služe ničem osim ubojstvima nedužnih ljudi te da se pokušava ljudima onemogućiti budućnost koju zaslužuju. Predsjednik Sjedinjenih Država je zaključio da napadi neće poljuljati nastojanje Iračana da izgrade snažne institucije.

Tvrdnje američkog predsjednika je potvrdio i američki veleposlanik u Bagdadu koji je zaključio da je ovaj napad neće zaustaviti iračku borbu protiv terorizma.

 

Novinari u Iraku su priopćili da je ovo najveći napad od kada su američke vojne snage nadzor nad gradovima prepustili domaćim snagama sigurnosti. Posljednji veliki napad se dogodio 19. kolovoza kada je stradalo najmanje 100 osoba.

Glasnogovornik vlade Ali al-Dabbagh je rekao kako je moguće da bivša vlada Saddama Husseina stoji iza napada. No, tko zaista stoji iza napada još nije jasno, pogotovo jer su izjave sigurnosnih službi kontradiktorne.

Moguće je i da je uz kamione pune eksploziva postojalo još pojedinačnih napada bombaša samoubojica, no informacije još nisu potvrđene.

Ključne riječi

Komentara 29

OB
-obrisani-
10:59 26.10.2009.

Ovako nekako ja zamišljam i ovog našeg \"canajisr@M\"... U mladosti bezosjećajnog ubojice hladnog pogleda a danas masnog i znojnog impotentnog starčića punog zavisti i mržnje.

ST
strsica
09:37 26.10.2009.

Ovima neka cuka u glavi evidentno fali, sami se ubijaju izmedju sebe. Idioti, pa imaju okupatore da kokaju a ne same sebe.

BR
braja
20:58 25.10.2009.

kako se nista ne spominje da je decko u sl.brodu u subotu na vecer uboden nozem cak 9 puta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije