Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Šokačko sijelo'

Najljepša Šokica Sanja Živković, a Šokac Matej Bello

Šokačko sijelo Zagrađe (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/6
28.01.2013.
u 08:28

Po 11. puta KUD Zagrađe organiziralo je u dvorani "Kod Franje" u tom selu pokraj Pleternice običajnu priredbu "Graničarsko šokačko sijelo".

Po 11. puta KUD Zagrađe organiziralo je u dvorani \"Kod Franje\" u tom selu pokraj Pleternice običajnu priredbu \"Graničarsko šokačko sijelo\" koja je okupila više od 300 sudionika i posjetitelja iz nekoliko slavonskih županija. Prema ocjeni stručnog suda najljepša Šokica je Sanja Živković iz Kujnika pokraj Slavonskog Broda, a Šokac Matej Bello iz Pleternice.

Najbolje uređeni stol je onaj pod nazivom \"Večera za rabotu poslije kopanja kukuruza\" kojega je uredila obitelj Ivana Rotara iz Pleternice. Njima su pripale nagrade organizatora i pokrovitelja grada Pleternice.

Tijekom cjelovečernjeg programa folkloraši i tamburaši domaćeg KUD Zagrađe izveli su program izvornih pjesama i plesova toga kraja, a uz bogatu tombolu sa niz vrijednih nagrada posjetitelje su zabavljali tamburaši \"Bisernica\" iz Požege pod vodstvom Lea Matijevića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije