Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pilot projekt

Najjeftiniji prijevoz: Slavonski Brod u upotrebu uveo 200 električnih romobila

Slavonski Brod: Predstavljena usluga korištenja električnih romobila
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
02.06.2022.
u 16:50

Pilot projekt predstavio je Ivan Begović, Country manager za mikromobilnost iz tvrtke Bolt Hrvatska i Slovenija

Brođani od danas mogu koristiti 200 novih e-romobila. Nakon Rijeke, Osijeka, Vinkovaca, Varaždina i Čakovca, Slavonski Brod postao je šesti grad u Hrvatskoj u kojemu je građanima omogućeno korištenje usluge najma romobila putem Bolt aplikacije. Kako je istaknuto, cilj projekta je daljnje unapređenje alternativnih oblika održive i ekološki prihvatljive mobilnosti.

U narednih mjesec dana trajat će promotivno razdoblje tijekom kojeg će otključavanje romobila biti besplatno, a cijena korištenja samo 75 lipa po minuti vožnje. Romobili su raspoređeni na 11 gradskih lokacija.

Pilot projekt predstavio je Ivan Begović, Country manager za mikromobilnost iz tvrtke Bolt Hrvatska i Slovenija.

- Već osam godina u fokusu nam je misija da učinimo prijevoz u urbanim sredinama održivijim, ekonomičnijim te ekološki prihvatljivijim. Naše prepoznatljive zelene električne romobile koriste u preko 200 gradova u svijetu, a od danas se Slavonski Brod kao šesti u Hrvatskoj pridružio toj mreži. Na ulicama hrvatskih gradova tako će od danas biti ukupno 1150 Bolt električnih romobila – rekao je Begović.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara naglasio je kako je uvođenje električnih romobila jedan od načina da se smanji zagađenje zraka.

- I radi divljanja cijena goriva ovo je bolji i isplativiji način dolaska na posao. Sigurno jeftiniji prijevoz nećemo pronaći i mislim da je ovo odlična usluga za sve Brođane – istaknuo je Duspara.

Komentara 4

PR
prokurator
17:09 02.06.2022.

hrvati na žalost presporo shvaćaju da je bicikl vrhunsko prevozno sredstvo. nije dobar za odvesti dijete u vrtić ili baku u bolnicu, ali takoreći za sve drugo jest. čak i ljudi koji stanuju vrlo daleko od grada ili radnog mjesta mogu staviti bicikl u auto, i parkirati na rubu grada. time izbjeći zastoje, svakodnevno održavati kondiciju i težinu... nažalost još smo daleko od toga.

RE
rennes
15:13 03.06.2022.

Odlična vijest za nas u Brodu! Ovo je vrlo praktično i ekološko prijevozno sredstvo a ako se pravilno i oprezno vozi i poprilično sigurno! A za pješake su puno veća opasnost bili i ostali automobili s objesnim vozačima! Treba ovuvu uslugu uvesti u sve veće gradove u Hrvatskoj onako kako je to već slučaj u mnogim europskim gradovima!

MA
Marko1337
17:11 02.06.2022.

Smeće koje bi trebalo zabraniti među pješacima jer predstavlja opasnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije