Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati sučeljavanja na Novoj TV

Najjasniji Josipović, najduhovitiji Hebrang, a najbolji dojam V. Pusić

Vesna Pusić
Davor Puklavec/Pixsell
12.12.2009.
u 00:14

Najlošije je prošao Primorac. Najneduhovitiji je i nejasan te je pogoršao dojam o sebi – ocijenilo je 29,4 posto birača

Najduhovitiji od petero predsjedničkih kandidata koji su se sučelili u programu Nove TV jest HDZ-ov Andrija Hebrang, koji je svojim odgovorima kupio naklonost 27,2 posto neodlučnih birača koji su sjedili u studiju i ocjenjivali verbalne bravure kandidata.

Verbalni rat – ne vole
Međutim, Hebrang je i kandidat koji je najviše pogoršao dojam koji su birači dosad imali o njemu. Tako je, naime, glasovalo 39,1 posto nazočnih glasača. Podsjetimo, Nova TV u suradnji s agencijom Puls prekjučer je promovirala novu metodu mjerenja dojmljivosti kandidata, i to tako što je u studio pozvala 50 neodlučnih birača koji su dobili kompjutorizirani aparat “response meter” i ocjenivali svaki odgovor.

Njihove su ocjene, nadalje, pokazale da je SDP-ov kandidat Ivo Josipović bio najjasniji. Tako je glasovalo 31 posto nazočnih. Najsimpatičnijim, sa 30,7 posto, ocijenjen je suzdržani Nadan Vidošević, dok je HNS-ova kandidatkinja Vesna Pusić najviše popravila dojam koji je ostavljala kod neodlučnih. Svidjela se, naime, 30,3 posto nazočnih.

Dragan Primorac prošao je najlošije u ocjenjivanju. Ocijenjen je kao najneduhovitiji (8,3 posto), dosta je nejasan (11,1 posto), da je pogoršao dojam o sebi ocijenilo je 29,4 posto, dok je za tankih 16,3 posto popravio dojam. Iz svega proizlazi da verbalni rat između Hebranga i Primorca nije dobro prihvaćen te da neodlučni birači priželjkuju smireniji stil, bez primjesa osobnoga sukoba. Vesna Pusić može biti zadovoljna i jasnoćom svojih stavova, jer je 23,8 posto birača ocijenilo da je jasna. Hebrang je najmanje jasan, njegove stavove takvima je ocijenilo samo 7,7 posto birača.

Šestero u grupi ‘luzera’
U znak prosvjeda zbog diskriminacije D. Kajin, M. Tuđman, J. Jurčević i V. Škare-Ožbolt odbili su jučer doći na snimanje emisije izbornog predstavljanja na Novoj TV. Došli su samo S. Vukšić i B. Mikšić, no potonji je emisiju napustio nakon što je M. Bago zapitao: “Čega se najviše sramite u svojoj karijeri?

– Emisiju sam napustio zato što se predsjednički kandidati neravnopravno tretiraju. Nas šest svrstali su u skupinu “luzera”. Žalili smo se i DIP je rekao da je to neregularno – rekao je Mikšić. Predstavljanje petorice “favorita” (bez Bandića) pratilo je 14 % gledatelja.

Komentara 67

AT
Atna
14:38 14.12.2009.

NaJBOLJI DOJAM OSTAVIO JE BAGO SA SVOJIM ZAŽMIRENIM OČIMA KAD GLEDA U KAMERU. Na moment pomislih, Brad Pitt glavom i guzicom. What an arse hole!!!! KAKAV KOMENTATOR TAKOVE ANKETE I vjerodotojnost TELEVIZIJE KOJA GA IMA. Bog i Hrvati !!!

MO
moriturite
00:30 12.12.2009.

A tek Bagine ankete! Svaki put se sve više iznenadim. Još će na kraju Vesna Pusić zauzeti vodeće mjesto u njegovoj anketi. E Bago, Bago, jadni ti!

RU
Rugovit
01:18 12.12.2009.

\"Najbolji\" dojam je Pusićka ostavila kada se u Srbu klanjala partizansko-ćetničkom ustanku protiv Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije