Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Najgore voze suci i odvjetnici, a najbolje kućanice i sportaši

auto
web
VL
Autor
Hrvoje Dečak
19.02.2010.
u 15:44

Osobe čije profesije zahtijevaju da su stalno na telefonu i da su uvijek u žurbi zbog zgusnutoga poslovnog rasporeda daleko su rastresenije od ostalih i, naravno, češće su sudionici u nesrećama - kazao je Sam Belden, potpredsjednik kuće Insurance.com.

Odvjetnici i suci najgori su vozači, a slijede financijski stručnjaci. Rezultat je to nedavnog istraživanja koje je provela kuća Insurance.com, a prenosi AP.

Analizirane su prometne nesreće, odnosno zanimanje osoba koje su ih skrivile. Na temelju njihove profesije sastavljen je popis od deset najopasnijih vozača.

- Osobe čije profesije zahtijevaju da su stalno na telefonu i da su uvijek u žurbi zbog zgusnutoga poslovnog rasporeda daleko su rastresenije od ostalih i, naravno, češće su sudionici u nesrećama - kazao je Sam Belden, potpredsjednik kuće Insurance.com.

Na trećem su mjestu zaposlenici u vladi, a slijede ih konobari te biznismeni.

Najsigurnije pak voze sportaši i kućanice. Naime, iako žene dok voze često ometaju djeca, one su vrlo pažljive. Belden je dodao da kućanice i sportaši uglavnom izbjegavaju gužve na cesti te u to vrijeme rijetko voze.

Usput rečeno, neka su ranija istraživanja pokazala da 93 posto ljudi za sebe smatra kako su iznadprosječno dobri vozači.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije