Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA

Najgore se stvari događaju noću - i u M. Središću želimo hitnu pomoć

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 29.07.09., Cakovec, Hrvatska- Gradonacelnik Murskog Sredisca, Josip Dobranic. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
02.03.2011.
u 08:30

Želi hitnu poput Preloga, a kako im ne bi ukinuli laboratorij za vađenje krvi, gradonačelnik Josip Dobranić pisao je Ivi Josipoviću, Jadranki Kosor, Luki Bebiću i Darku Milinoviću

Ako je u Prelogu moguće napraviti hitnu pomoć, zašto ne bi i kod nas. Gravitira nam do 30 tisuća ljudi. Kaj smo mi hujši? – izjavio je Josip Dobranić, gradonačelnik Murskog Središća. Grad će uputiti inicijativu županu i ministru. Ako treba, sami će dograditi prostorije Doma zdravlja.

– I mi to možemo, nije problem 60-ak kvadrata, “izmislit” ćemo prostoriju za hitni prijam. Ne želimo imati samo dežurnog liječnika do 21 sat, kako je najavljeno. Najgore se stvari događaju noću. Nekome se može život spasiti – kaže.

Grad je ovih dana pokrenuo i inicijativu kako im ne bi ukinuli laboratorij za vađenje krvi. No iz bolnice im je poručeno kako je jedina mogućnost da sami urede laboratorij i zaposle potrebnu osobu.

U gradu se nadaju da će župan Perhoč osporiti odluku, no potegnuli su i “više”. Naime, u ponedjeljak je Dobranić pisao ni manje ni više nego Ivi Josipoviću, Jadranki Kosor, Luki Bebiću i Darku Milinoviću.

– Nama koji imamo laboratorij 30 godina smanjit će se dostupnost zdravstvene zaštite, a ne povećati. Krv će pacijenti moći vaditi svaki drugi dan, ovisno o radnom vremenu pojedinog liječnika. I to u manjem opsegu, isključujući dojenčad i malu djecu te pacijente kojima na brzinu educirane sestre neće uspjeti izvaditi krv (pacijenti na kemoterapiji). Za sat-dva dnevno skratit će im se i rad s bolesnicima, a po hitne nalaze sad će morati juriti u Čakovec – nabrojio im je Dobranić loše strane ukidanja.

Komentara 2

FE
ferenc
11:09 03.03.2011.

Njgore stvari se desavaju i u drugim opcinama a ne samo u Srediscu,pa dijelimo istu sudbinu.

DA
danebi
11:03 24.04.2011.

Ovoj trojci najvise treba dijeta i teretana cini mi se...onda bude i tlak bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije