Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aurea fest požega

Najgizdavija Šokica Matea Lakušić titulu je osvojila na 28. rođendan

Matea Lakušić iz Trnjana izabrana je za najgizdaviju šokicu 50. Aurea Festa
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/9
31.08.2019.
u 23:05

Matei ovo nije prva pobjeda na nekom natjecanju.

Meni ovo znači jako puno. Već sam 20 godina u folkloru i zaista to živim. To je nagrada za sav uloženi trud i ljubav prema folkloru – kaže Brođanka Matea Lakušić, koja je na požeškom Aurea festu ponijela titulu najgizdavije Šokice. Zanimljivo, pobijedila je upravo na dan kada je slavila svoj 28. rođendan, koji joj je time dodatno uljepšan.

Matea je članica KUD-a Lovor iz Trnjana, a podrijetlom je iz Gornje Bebrine, odakle je i njezina nošnja. Obitelj Lakušić godinama njeguje slavonsku tradiciju i bavi se izradom narodne nošnje, od samog tkanja do zadnje kreacije. Nošnju u kojoj je pobijedila na požeškom festivalu nekada je nosila Matejina prabaka i stara je 120 godina, uz pokoji novi dio kao što su zapreg, tkana marama, čičkane čarape...

– Moja obitelj posjeduje toliko nošnji da mislim da bismo mogli obući stotinjak ljudi. Veliki smo zaljubljenici u folklor i narodnu nošnju, puno toga smo skupili i kupili na terenu i sve ostaje kod kuće – nastavlja Brođanka.

VIDEO Aurea fest Požega

Matei ovo nije prva pobjeda na nekom natjecanju. Lani je na Đakovačkim vezovima proglašena najljepšom djevojkom u narodnoj nošnji, a nagrade je osvajala i u Siču, Orahovici... Svestrana djevojka studira rani predškolski odgoj na brodskom Učiteljskom fakultetu, a uza sve to radi na ranču Ramarin u obližnjem Garčinu, gdje s djecom provodi školu u prirodi koja obuhvaća jahanje i razne igraonice.

– Djecu podučavam da budu svoji i da žive u skladu s prirodom – ističe Matea.

Komentara 1

YU
YuBastards
11:23 01.09.2019.

Ima izrazito umjetan i namjesten smjesak. Opusti se zeno i zabavljaj..to je samo seoska parada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije