Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAROKNE VEČERI

Najbolji ruski ansambli po prvi puta u Hrvatskoj

'28.09.2011., Trg Slobode, Varazdin - Predsjednik RH Ivo Josipovic posjetio je Varazdin gdje su ga docekali dogradonacelnik Zlatko Horvat i zupan Predrag Stromar. Zajedno su se uputili u Franjevacku c
'Marko Jurinec/PIXSELL'
19.09.2013.
u 11:02

Oni koji su ostali bez ulaznice, otvorenje će moći pratiti van katedrale na zanimljivom prijenosu uživo, najavili su organizatori

Nikada izvođena ruska glazba, ne samo na Varaždinskim baroknim večerima (VBV), već ni u Hrvatskoj, vodeći ruski interpreti ruske glazbe, ruska kuhinja... Sve to i mnogo više donose 43. Varaždinske barokne večeri koje publici vrata otvaraju sutra navečer u varaždinskoj katedrali uz nastup ruskih glazbenika. I iako su za svečano otvorenje ulaznice rasprodane tjednima unaprijed, organizatori su najavili kako i oni koji su ostali bez ulaznice neće ostati zakinuti za spektakularno otvorenje.

Glazbeni i ini užici

- Ove godine organizirali smo zanimljiv prijenos otvorenja van katedrale, na tehnološki visokom nivou i nikad viđen kod nas – najavio je Raymond Rojnik iz Koncertnog ureda Varaždin, ne otkrivši kakva nas to \"čudesa\" očekuju tijekom otvorenja.

Ravnatelj VBV-a, Davor Bobić, je pak predstavljajući program posebno istaknuo bogat popratni program.

- Glazbeni užici dopunjeni su likovnim, hortikulturnim, gastronomskim, enološkim i inim užicima - kazao je Bobić.

Posebno zanimljiva će, smatra, biti izložba \"Duh Sibira na baroknim večerima\" u Galeriji Stančić, ali i dokumentarna foto izložba o Sergeju Rahmanjinovu u Galeriji Zlati ajngel.

- Od glazbenih ruskih postignuća zanimljivo će biti čuti ranu rusku glazbu, koju će izvoditi Zbor ruske patrijaršije - kazao je Bobić i dodao kako su svi ansambli iz Rusije uvjetovani da im minimalno 20 posto programa mora biti iz ruske ostavštine.

Koncerti diljem zemlje

- Zadovoljan sam jer se svi oni toga jako drže i čut ćemo djela od novosibirskog baroka, do pjesme švedskih zatočenika koji su bili u Sibiru - ispričao je Bobić.

- Osim toga, \'barokne večeri\' ove godine imaju i znanstvenu notu, jer će uz 200. obljetnicu smrti skladatelja J. B. Vanhala, u Varaždinu biti organiziran i međunarodni znanstveni skup na kojem će Aestas musica svirati njegova djela - najavio je Bobić.

Osim u Varaždinu, koncerti će se i ove godine održavati u drugim gradovima diljem Hrvatske, ali van Hrvatske. Tako će u inozemstvu biti održana tri koncerta, i to u Sloveniji, Slovačkoj i Austriji. Organizatori su kompletni program i programski katalog predstavili jučer u Gradskoj vijećnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije