Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
43. Sajam vina

Najbolji je traminac mirisni berbe 2008. Josipa Hanžeka iz Zlatara

vino
Foto: Sabina Sviben/VLM
1/5
18.06.2010.
u 22:13

Od 19 uzoraka vina pristiglih od proizvođača vina za tržište sedam ih je osvojilo zlatno odličje, 11 uzoraka srebro i jedan uzorak broncu

 

Jedna od najdugovječnijih manifestacija u Zagorju, 43. Sajam i izložba zagorskih vina Bedekovčina 2010., započela je danas na Bedekovčanskim jezerima. Nakon svečanog mimohoda mažoretkinja i konjskih zaprega u kojima su do izložbenog prostora pristigli uzvanici, Sajam vina otvorio je krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić, uz rečenicu: - Zagorsko vino je život, ono je energija! - Pohvale zagorskim vinarima i vinogradarima uputio je i domaćin, načelnik Općine Bedekovčina Rajko Vidiček, predsjednik županijske Obrtničke komore Dragutin Ranogajec i HGK Županijske komore Krapina Ivica Cerovečki te državni tajnik Branko Mučnjak. Prema odluci stručne komisije na čelu sa predsjednicom prof. dr.sc. Stankom Herjavec, ovogodišnji šampion sajma i izložbe zagorskih vina je Josip Hanžek iz Zlatara s polusuhim vinom tramincem mirisnim iz berbe 2008. godine. U konkurenciji hobista, proizvođača vina za vlastite potrebe, šampion je Monika Gorički iz Svetog Križa Začretja sa suhim bijelim mirisnim vinom graševina berba 2009. godine. Od 19 uzoraka vina pristiglih od proizvođača vina za tržište sedam ih je osvojilo zlatno odličje, 11 uzoraka srebro i jedan uzorak broncu, dok su proizvođači hobisti prijavili 56 uzoraka vina, od čega ih je pet osvojilo zlatno odličje, 40 srebrno, devet brončano, a priznanje jedan uzorak, dok je jedan uzorak odbačen. Nakon otvorenja na kojem su u kulturno-umjetničkom programu nastupili zboraši KUD-a Bedekovčina i MPZ Magdalenić, posjetitelji i uzvanici mogli su degustirati nagrađena vina, a druženje je nastavljeno u šatoru uz domaća jela, dobru kapljicu i zabavni program muzičkog sastava Luna. Organizatori manifestacije su Općina Bedekovčina i Udruga vinara i vinogradara Bilikum Bedekovčina, suorganizatori Krapinsko-zagorska županija, HGK Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, županijska turistička zajednica i Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije