Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nuić protiv grbića

Najbolji hrvatski balističar kazneno prijavio ravnatelja policije

\'obzor...Zagreb...12.08.2009.    Ilica, Ravnateljstvo policije, ravnatelj policije Oliver Grbic,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list\'
Goran Stanzl/Pixsell
30.11.2011.
u 11:47

Prijavu je podnio zbog povrede službene dužnosti i nesavjesnog rada u službi.

Vedran Nuić, najbolji hrvatski balistički stručnjak, koji je svojim vještačenjem razriješio ubojstva Ive Pukanića i Ivane Hodak, podnio je jučer protiv ravnatelja policije Olivera Grbića kaznenu prijavu zbog povrede službene dužnosti i nesavjesnog rada u službi.

Nuić je, naime, u siječnju ove godine smijenjen s mjesta načelnika odjela traseoloških vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" i raspoređen na mjesto glavnog vještaka za balistička, mehanoskopska i traseološka vještačenja, što je značilo i manju plaću za njega.

Nuić se žalio na svoju smjenu pa je Odbor za državnu službu u travnju poništio rješenje o njegovu premještaju jer u rješenju o smjeni nisu navedeni nikakvi razlozi zašto se Nuića premješta na drugo, niže rangirano radno mjesto. Grbić je imenovao drugog čovjeka za načelnika odjela koji je vodio Nuić i sad obojica primaju plaću za isto radno mjesto iako Nuić nije vraćen na mjesto načelnika.

U kaznenoj prijavi protiv Grbića Nuić navodi da je ravnatelj policije time oštetio državni proračun jer za isti su posao plaćene dvije osobe. Usto Grbića tereti i da je povrijedio njegovo pravo na rad jer već sedam mjeseci ne postupa po rješenju Odbora za državnu službu, odnosno ne omogućuje mu obavljanje poslova na koje je zakonito imenovan.

Komentara 23

NJ
Njasa
12:38 30.11.2011.

Nuić je najbolji hrvatski balističar koji je tako dobro, ni iz čega, iskonstruirao scene ubojstva Ivane Hodak i Pukanića, da pravi ubojice nikada neće biti nađeni i kažnjeni. Pa se sada čudi što mu Grbić&Co nisu zahvalni...

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
12:48 30.11.2011.

Prozirno Nuiću, tako se uvlačiti Ostojiću?

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
12:18 30.11.2011.

Tako se Troše novci Hrvatskih Poreznih Obveznika, lijepo,lijepo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije