Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Najbolje je da odu i Petrov i Karamarko, ne možemo ići na nove izbore'

Svi koji imaju malo svijesti i malo ljubavi za Hrvatsku neka naprave ono što je najbolje za Hrvatsku, naglasila je Tomašić.
05. lipnja 2016. u 12:31 47 komentara 1604 prikaza
Ruža Tomašić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i europarlamentraka Ruža Tomašić poručila je, komentirajući krizu vlasti, da bi za hrvatske građane i hrvatske nacionalne interese najbolje bilo da Božo Petrov i Tomislav Karamarko podnesu ostavke i "stave nove ljude".

"Ne možemo ići na nove izbore, ne vjerujem u preslagivanje. Ne možemo si dopustiti da idemo na nove izbore, čuli ste da ćemo izgubiti nekoliko milijardi eura, a to sebi ne možemo dopustiti," rekla je Tomašić Hini prije Općeg sabora HKS-a koji se održava u Zagrebu.

 Svi koji imaju malo svijesti i malo ljubavi za Hrvatsku neka naprave ono što je najbolje za Hrvatsku, naglasila je Tomašić.

Premijer Tihomir Orešković zatražio je u petak, 3. studenoga od dvojice svojih potpredsjednika da odstupe nakon što nije uspio smanjiti tenzije između prvog potpredsjednika Tomisava Karamarka i potpredsjednika Bože Pterova, koji je podržao oporbeni prijedlog Karamarkova opoziva iz Vlade.

 Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u subotu je rekao da je HDZ sklon preslagivanju većine u Saboru i najavio da će HDZ,  ne podnese li Orešković ostavku, pokrenuti proceduru njegova opoziva. Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov je pak poručio da političku odgovornost snosi Karamarko.

>>I Bandić poručio: Ili preslagivanje do najkasnije mjesec dana, ili novi izbori

>>Karamarko nakon sjednice vrha HDZ-a: Imamo predispozicije da uđemo u preslagivanje većine

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • verica2:

  Gđa. Tomašić je u pravu!

 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  Naravno da trebaju, uštediti će se novac a poćeti raditi. Sramotno je da zbog dvije osobe trpe svi.

 • Avatar kravata
  kravata:

  Gospodo most ne zna sa kime i kako to je prolem, pa eto od 18 momentalno je sigiurno 12 a sto ako se dokaze da je mozda gospoda karamako radila za a ne porotiv hrvatskih interesa.