Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISMO DJEDU MRAZU Andrija Cvetko od Večernjaka pod bor dobio laptop i put u Finsku

Najbolje bi bilo da me iz Finske u Zagorje doveze Djed Mraz

26.12.2008.
u 19:03

Idem u Finsku, ali to je jako daleko. Kad već moram, bilo bi najbolje da tamo odem avionom, a vratim se s Djedom Mrazom. Ili, još bolje, cool bi bilo kad bih ga već sada pričekao da me uzme u povratku tako da mogu s njim u Finsku i ponovno natrag – rekao je šestogodišnji Andrija Cvetko iz naselja Zleć u Svetom Križu Začretju. On je po ocjeni Večernjakova kolegija napisao najdojmljivije pismo Djedu Mrazu. Putu u Finsku, kamo ga vode PBZ Card i Jambo Travel Services, jako se veseli, ali mu je donio i puno briga.

Na put želi sa sestrom
– Ne znam koga bih poveo sa sobom, možda najbolje seku Janu jer ona najbolje zna engleski, a zna i neke druge jezike. Mislim da bih ipak najradije putovao s Djedom Mrazom jer sam vidio na globusu da se do Finske mora preko mora! A ako se putuje avionom, trebaš krenuti ujutro u pola šest, a tamo stigneš tek u pola jedanaest navečer – informacije su kojima raspolaže prvašić Andrija koji je u prvom polugodištu dobio sve same smješke. Plačka u njegovim bilježnicama nema.

Slatkiše poželio drugima
Majka Brankica i otac Mario objasnili su da Andrija baš i ne razumije gdje je i zašto bi morao ići u Finsku te još ne razumije zašto mora tako daleko putovati kako bi vidio Djeda Mraza. – Trenutačno ga najviše zanima to kako da dovede kući jednog malog soba – kaže majka Brankica. Seka Jana nada se da će i ona na put, a roditelji će joj pokušati ispuniti želju. Andrija nam je pak pokazao što je našao ispod bora.

Slatkiša nije bilo jer je u pismu napisao Djedu Mrazu neka sve slatkiše koje je htio dati njemu odnese djeci koja ništa nemaju, a njemu će donijeti sljedeće godine. No, pod borom je bio dječji laptop kojemu se jako obradovao. Andrija nam je i objasnio zašto je pismo morala napisati mama: – Mama piše pisanim slovima, pa ta slova izgledaju baš kao prava, a moja bi bila štampana i možda malo previše nakrivljena.




Najveseliji kad su svi na okupu

U obitelji Cvetko svi se raduju, osobito majka Brankica koja je pet dana pismo vozila u autu, a odnijela ga je na poštu nakon što ju je svakog dana Andrija zapitkivao je li poslala pismo. 
Veseli su i što su blagdani, pa su svi ovih dana 
na okupu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije