Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastronomija

Najbolja promidžba purana – kao delicija pred gostima

'09.04.2010. Vuglec Breg, Skaricevo - Dani zagorskog purana poceli su u restoranu Vuglec Breg  pokraj Krapine gdje su se posluzivale domaci purani i mlinci kao zagorski specijalitet. Photo: Matija Top
'Photoshop'
09.04.2010.
u 19:55

Na svojevrsnom festivalu mesa u dvanaest zagorskih ugostiteljskih objekata i na seoskim domaćinstvima nudit će se pureće delicije po povoljnoj cijeni

U turističkom selu Vuglec Bregu jučer su započeli Dani zagorskog purana. Ta gurmanska i turistička manifestacija trajat će mjesec dana u dvanaest zagorskih ugostiteljskih objekata i seoskim kućanstvima, u kojima će se posjetiteljima po povoljnim cijenama nuditi delicije pripravljene od mesa izvornih zagorskih purica.

Festival mesa

Taj festival jela, kako je promidžbu zagorskog purana nazvao župan Siniša Hajdaš Dončić, organizira županija sa Zadrugom Puran zagorskih brega i županijskom Turističkom zajednicom.

– To je prva takva priredba i želimo da postane dio zagorske tradicijske turističke ponude. Za ovu manifestaciju zaslužni su mnogi u županiji, koji su se udružili radi kvalitetnog razvoja i promicanja Zagorja kao ekskluzivnog kontinentalnog turističkog odredišta – kazao je župan Hajdaš Dončić.

Kristijan Krsnik, upravitelj Zadruge, napomenuo je kako zagorski puran raste prirodnim ritmom, slobodno pase na travnjacima i u voćnjacima. Meso je kvalitetno, ukusno, siromašno kolesterolom i mastima.

Strani novinari i agenti

Meso zagorskog purana nutricionisti preporučuju kao zdravu prehranu ljudima svih životnih dobi, pa bi se se jela od purica uskoro mogla naći i u školskim kuhinjama, najavio je župan.

Ksenija Tomić, direktorica županijske Turističke zajednice, najavila je dolazak predstavnika inozemnih turističkih agencija, kojima će kao prvorazredni meni biti ponuđena jela pripremljena od mesa zagorskog purana. Također se očekuju inozemni novinari. Zagorci su, promičući taj zagorski proizvod, ugostili i Franka Palmu, predsjednika Hrvatske udruge hotelijera i restoratera te ekipu 3. glumačkog festivala u Krapini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije