Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Najbolja profesorica matematike u zemlji predaje u zlatarskoj školi

Palanovic
Sabina Pušec/VLM
15.07.2013.
u 12:00

Studenti tehničkih, tehnoloških, prirodoslovnih i geo-znanostisu za NajMentore nominirali svoje bivše profesore iz srednjih škola

Prof. Božena Palanović, zaposlena u Srednjoj školi Zlatar, proglašena je NajMentoricom 2013. za područje matematike. Radi se o nagradi INA-Industrije nafte d.d., koja je po treći puta objavila natječaj NajMentor/ica u sklopu kojeg su studenti nominirali profesore iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i usadili ljubav prema prirodnim znanostima. Studenti tehničkih, tehnoloških, prirodoslovnih i geo-znanosti mogli su nominirati profesore u područjima matematike, fizike i kemije. Osim što je ove godine ponijela titulu NajMentorice za matematiku, prof. Palanović imala je i najviše nominacija u sve tri godine koliko se natječaj provodi.

 Odlični rezultati

 – Ovo je najbolje što mi se u mojem mojem poslu može dogoditi, najveće priznanje – kazala je prof. Palanović. Osim što je ostavila dubok trag kod svojih učenika te im usadila ljubav prema matematici, učenici prof. Palanović postizali su odlične rezultate, pa je tako SŠ Zlatar poznata po uspjesima iz matematike na državnim natjecanjima i državnoj maturi. Na pitanje koja je tajna uspjeha i kakve su metode rada, prof. Palanović odgovara: - Samo treba raditi i uvažavati učenike, proučiti ih i vidjeti koji su im dometi, te im se prilagoditi, vidjeti kako izvući iz svih maksimum i dati im mogućnost napretka. Trudim se postići da do njih dopre da mogu bolje, jer svaki učenik ima potencijala.

 Rad bitniji od talenta

 Najbitnije je pokazati učeniku da je tebi, profesoru, stalo da on nauči, to učenici osjete, a ne da raditi posao rutinski i bez volje – kaže prof. Božena, uz tvrdnju koja je ohrabrujuća svima koji se boje matematike: - Talent čini samo jedan posto uspjeha, 99 posto je rad.     

Zasluga njene profesorice

Božena Palanović rodom je iz Betine u Dalmaciji, a sada živi u Mariji Bistrici. Predaje već 20 godina, prvo u OŠ Donja Stubica, a od 1996. godine u SŠ Zlatar. Njezina se ljubav prema matematici razvila, kaže, također zbog jedne profesorice iz 5. i 6. razreda osnovne škole, Ane Đurak, koja ju je motivirala svojom voljom i radom, te utjecala na njezin odabir studija i zanimanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije