Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkazan

Najavljenog koncerta Miroslava Ilića u Vinkovcima ipak neće biti

Miroslav Ilić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
11.02.2015.
u 14:37

U pismu je, koje je upućeno gradskim i državnim institucijama, stajalo kako za Ilića traže trajnu zabranu nastupanja u Vinkovcima i Hrvatskoj kao i za sve druge koji su propagirali i veličali četništvo

Koncerta srbijanskog folk pjevača Miroslava Ilića, koji je 12. veljače, trebao biti održan u Vinkovcima neće biti. Iako nitko ne želi reći prave razloge pretpostavlja se kako je do odgađanja koncerta došlo nakon otvorenoga pisma od strane vinkovačke i županijske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske u kojem su najoštrije osudili dolazak i nastup Miroslava Ilića u Vinkovcima.

U pismu je, koje je upućeno gradskim i državnim institucijama, stajalo kako za Ilića traže trajnu zabranu nastupanja u Vinkovcima i Hrvatskoj kao i za sve druge koji su propagirali i veličali četništvo. U pojašnjenju svoga zahtjeva naveli su i kako je koncert Ilića u Vinkovcima neprihvatljiv u vremenima kada hrvatska policija, pod okriljem noći, protupravno oskrnavljuje spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Splitu, te kada se sve češće grubo nasrće na dignitet Domovinskog rata i sotonizira hrvatske branitelje. Istaknuli su i kako su u Vinkovcima još uvijek vidljivi tragovi razaranja počinjenih od strane pobornika velikosrpske ideologije i pripadnika četničkog pokreta. Odmah nakon objave toga otvorena pisma Ilić je u srbijanskim medijima rekao kako će koncerta u Vinkovcima svakako biti te da u tome gradu ima mnogo onih koji vole njegove pjesme.

– Ne plašim se nikoga. Neću tražiti dodatne mjere osiguranja. Koncerta će biti i to je najvažnije. I naši pjevači imaju koncerte tamo, isto koliko i njihovi ovdje. Stvari se mijenjaju,a prošlost bi trebalo  konačno zaboraviti, rekao je Ilić tada za srbijanske medije. Ipak, nekoliko dana kasnije, i unatoč njegovoj spremnosti da dođe u Vinkovce, koncert je odgođen. Za sada ostaju nepoznati točni razlozi njegovoga otkazivanja. 

>> Braniteljske udruge osuđuju dolazak Miroslava Ilića u Vinkovce

Komentara 32

AJ
ajooojmeni
09:35 12.02.2015.

Znate sto je najapsurdnije u svemu tome...prosle godine u mjestu pored Vinkovaca isti taj pjevac je bio, bez ikakvih problema. I oni koji su sad protiv dolaska u Vk su u 90% vecini bili medu prvima na tom koncertu. Osobnoo ih poznajem. I sad se bune, a djeca su im imala prva karte za koncert...od istih tih velikih Hrvata. Vjerojatno i sad kod kuce isti taj Ilic svira. Okrecu se kako vjetar piri...

SL
slovenc007
22:10 11.02.2015.

A kad je Rozga pevala na obljetnici oluje, pa za par dana od toga u Srbiji!

ME
melinda
15:06 11.02.2015.

Sramota me je reci da sam Hrvatica pa mi smo gori i od samih Albanaca.Postajemo najveci NACIONALISTI na ovome svijetu kada nam smeta glazba ko nevoli nemora ici na koncert.Nasi pjevaci idu non stop u Srbiju i pune hale uz srdacan docek ,samo se mi VELIKE Hrvatine i Patriote pravimo najpametniji.Dokle cemo siriti mrznju i zlo i da li ce neko odgovarati za ovaj besramni cin koji ce kostati nas turizam jer mi postajemo najnegostoljubljiviji narod ne samo na Balkanu vec i sire i turisti ce nas zaobilaziti u sirokome luku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije