Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJA SE

Najavljeno novo nevrijeme, za nekoliko hrvatskih područja izdan Meteoalarm

Omisalj
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.08.2021.
u 11:02

Najviše intervencija zabilježeno je u Sisačko-moslavačkoj županiji, njih čak 128 u kojima je sudjelovalo 299 vatrogasaca sa 140 vozila

Vatrogasci su zbog nevremena koje je u nedjelju pogodilo više županija u unutrašnjosti Hrvatske zabilježili više od 200 intervencija na uklanjanju posljedica, a posla su imali i s požarima u Dalmaciji. Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, nevrijeme bi se moglo nastaviti i u ponedjeljak. 

Najviše intervencija zabilježeno je u Sisačko-moslavačkoj županiji, njih čak 128, u kojima je sudjelovalo 299 vatrogasaca sa 140 vozila.

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 26 intervencija, na području Požeško-slavonske županije 10, dok su na osječko-baranjskom području zabilježene 22 intervencije, u kojima je sudjelovao 131 vatrogasac s 27 vozila.

Ponedjeljak će stoga biti osjetno svježiji, a na sjevernom Jadranu, gorskim predjelima te sjeverozapadu očekuju se kiša i pljuskovi s grmljavinom. Najviša temperatura očekuje se između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva. 

Na Jadranu će puhati većinom umjeren sjeverozapadni i zapadni, duž obale ponegdje i jugozapadni vjetar, a Meteoalarm je izdao i žuto upozorenje za Istru i Kvarner zbog potencijalnog nevremena.

Foto: Meteoalarm

Dalmacija bi tijekom ponedjeljka trebala biti pretežito sunčana, a temperature će se kretati između 28 i 33 Celzijevih stupnjeva. 

Ovakva prognoza trebala bi se nastaviti i u utorak, no s nešto višom temperaturom zraka. Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i sjeverozapadnim predjelima mjestimice će pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, a lokalno su mogući i drugdje u Hrvatskoj. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje će biti moguća kratkotrajna magla.

VIDEO Olujno nevrijeme poharalo sisačko, petrinjsko i glinsko područje

Komentara 2

Avatar EtTore
EtTore
18:26 02.08.2021.

Kad pocinje sezona?

DM
drazen.muhvic
12:59 02.08.2021.

Naslov katastrofičan, a na karti skoro sve u zelenom??? Obala jedino u žutom, ali i to je bzvz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije