Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE POPULARNIJA OPCIJA

Najam vozila postao je važna stavka uspješne poslovne strategije

Najam vozila
Foto: Shutterstock
1/3
08.12.2023.
u 11:45

U okruženju današnje poslovne dinamike, koja se brzo razvija, tvrtke se suočavaju s izazovima koje do sada još nisu imale u učinkovitom upravljanju svojim voznim parkom.

Sa stalnim promjenama u tehnologiji, ekološkim zahtjevima i ekonomskim neizvjesnostima, tvrtke se okreću inovativnim rješenjima kako bi pojednostavile svoje poslovanje. Jedno takvo rješenje, koje postaje sve popularnije s razlogom, poslovni je najam, koji nudi fleksibilnu i isplativu alternativu tradicionalnom vlasništvu i korištenju vozila.

Izazovi današnje poslovne dinamike

Suvremeno poslovno okruženje za sve tvrtke, bez obzira na to kojom gospodarskom djelatnošću se bavile, obilježeno je dinamičnim promjenama i neizvjesnostima, zbog čega je brza prilagodba tvrtki nužna. Upravljanje voznim parkom postalo je kritična komponenta poslovne strategije, suočavajući se s izazovima, kao što su sve veći troškovi goriva, strogi propisi o emisijama i potreba za brzom tehnološkom integracijom. Tvrtke su počele tražiti rješenja koja ne samo što rješavaju te izazove već i pružaju konkurentsku prednost.

Poslovni najam – strateško rješenje

Poslovni najam pojavio se kao strateško rješenje za izazove koje postavlja suvremeno poslovno okruženje. Umjesto vezanja kapitala u vlasništvu vozila, tvrtke se odlučuju za fleksibilnost i prednosti koje donosi najam. Poslovni najam obuhvaća najam vozila na određeno vrijeme, čime se tvrtkama omogućava prilagodba voznog parka promjenjivim potrebama i tehnološkom napretku, bez opterećenja vlasništva.

Fleksibilnost i prilagodba

Poslovni najam nudi fleksibilnost, omogućujući tvrtkama da prilagode svoju flotu situacijskim potrebama. Ta je fleksibilnost ključna u industrijama u kojima potražnja fluktuira zbog sezonalnosti ili kada tvrtke moraju brzo integrirati nove tehnologije. Bilo da se radi o dodavanju električnih vozila, kako bi se ispunili ciljevi održivosti, ili o povećanju opsega posla tijekom vrhunca sezonalnosti poslovanja, najam pruža prilagodbu potrebnu u dinamičnom poslovnom okruženju.

Foto: Shutterstock

Kontrola i upravljanje troškovima

Poslovni najam tvrtkama osigurava potpunu financijsku kontrolu. Umjesto rješavanja troškova amortizacije i održavanja povezanih s vlasništvom vozila, najam omogućuje poduzećima učinkovitije predviđanje i upravljanje svojim troškovima. Ova prednost najma je neprocjenjiva pri financijskom planiranju za buduće razdoblje i eliminira skrivene troškove koji se uvijek mogu dogoditi pri klasičnom vlasništvu vozila.

Prilika za smanjenje ugljičnog otiska

Tvrtke za poslovni najam vozila, poput Avant cara, nude široku paletu vozila, od konvencionalnih modela do vrhunskih električnih automobila koji postaju sve popularniji odabir u poslovnom svijetu. Ova raznolikost omogućuje zainteresiranim tvrtkama odabir vozila koja su u skladu s njihovim operativnim potrebama i ciljevima održivosti. Kako početkom 2024. godine na snagu stupa Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti (CSRD), prema kojoj će velike tvrtke u sklopu u poslovnog izvještavanja morati uvrstiti i informacije o svom ugljičnom otisku, najam električnih automobila jedno je od lako dostupnih rješenja za njegovo smanjenje. Očito, sinonim za uspješne poslovne ljude više neće biti crna limuzina, već električno vozilo, poput Tesle Model 3, koje minimalno doprinosi porastu emisije stakleničkih plinova. Najam eko friendly vozila daleko je pogodniji i isplativiji za tvrtke nego investicija u njegovu kupnju jer pokriva i njegovo održavanje, ali i troškove amortizacije.

Foto: Avant car

Snalaženje u izazovima današnje poslovne dinamike zahtijeva strateški pristup upravljanju voznim parkom. Poslovni najam, poput onog kojeg nudi Avant car, pojavljuje se kao rješenje, koje ne samo što rješava izazove već i pruža brojne prednosti, uključujući iznimnu fleksibilnost, financijsku kontrolu i raznoliku ponudu opcija vozila. Danas, kada se tvrtke moraju fokusirati na svoj core business više nego ikad, poslovni najam omogućava zadovoljavanje modernih potreba, doprinosi održivosti i poboljšava imidž kroz inovativne strategije upravljanja voznim parkom. Prihvaćanje poslovnog najma nije samo praktičan izbor, to je ciljani strateški pomak prema učinkovitijem i za budućnost spremnijem poslovnom modelu.

Sadržaj nastao u suradnji s Avant carom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije