Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŠTENJE - Pitomački policajac Siniša Tišljar pronašao izgubljenu plaću Srđana Borote Buranica, zagrebačkog plesača Ansamlba 'Lado'

Nagradu za pronađenu plaću darovao 'Podravskom suncu'

17.06.2009.
u 23:12

VIROVITICA - Tridesetsedmogodišnji policajac Siniša Tišljar u petak je radio u civilu na unutarnjem osiguranju koncerta Zvonka Bogdana u Pitomači kada je poslije ponoći na tlu pored ruba velikog šatora, pod kojim se održavao koncert, primijetio svežanj preklopljenih novčanica.

- Najprije sam pomislio da se netko šali. Kada sam vidio da je novca poprilično odmah sam izvijestio kolegu Fredija Čižmara i 'šefa' Renata Greguraša, pa smo u pitomačkoj postaje prebrojali i deponirali pronađenih nešto više od 5000 kuna i 20 eura. Dva dana poslije Srđan Borota Buranich pozvao me je na kavu i želio me darivati s 500 kuna, ali sam novac odlučio darovati našoj humanitarnoj udruzi 'Podravsko sunce'.

Na poštenju i humanosti svome policajcu čestitao je i načelnik Slavko Kopjar, a pismo zahvale MUP-u uputio je i Srđan Borota Buranich koji je te večeri sa svojim grupom 'Angelus' nastupao na pitomačkom festivalu 'Pjesme Podravine i Podravlja', te mu je, prilikom izvlačenja akreditacije, ispala mjesečna plaća za koju je utvrdio da je nema kada je u subotu došao u Zagreb.

- Policajac Tišljar, koji je pronašao moj novac, pravo je oličenje hrvatskog policajca, a njegova supruga Ðurđica, djeca Mata (2), Luka (5) i kćerka Sara (12), svi koji s njime rade, mogu na njega biti ponosni, napisao je u pismu Srđan Borota Buranic, koji je devedesetih godina i sam bio policajac, a danas je plesač u poznatom hrvatskom ansamblu 'Lado'.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije