Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suncokret ruralnog turizma

Nagrađeni najbolji turistički domaćini naših sela

 Suncokret ruralnog turizma
19.12.2016.
u 18:35

Nedolazak ministra Capellija razočarao je mnoge, tim više što on često ističe razvoj turizma u manje razvijenim područjima

Najboljima u nacionalnom turističkom izboru Suncokret ruralnog turizma udruge Klub članova Selo danas su uručene nagrade u novom zagrebačkom hotelu Academija. Zlatnu povelju osvojilo je seljačko domaćinstvo Toni Brautović iz Konavala. U kategoriji vinski turizam prva je nagrada otišla baranjskom domaćinstvu Podrumi Kolar, a za poduzetništvo u ruralnom turizmu Etno selu Stara Lonja. Domaća radinost Mirta s Malog Lošinja najbolja je u kategoriji otočnih proizvoda, dok je u kategoriji tradicionalne ruralne gastronomije pobijedio Didin konak iz Kopačeva. Prvu nagradu za ruralni projekt osvojili su Bjelovarsko-bilogorska turistička zajednica za projekt upoznavanja tog kraja na konju te infocentar hostela Dravska priča. Najbolja ruralna manifestacija u 2016. županjsko je Šokačko sijelo. Posebno priznanje za prezentaciju seoskog života djeci dobilo je gospodarstvo Šimanovič iz Donje Zdenčine.

"Ruralni turizam jedan je od naših deset ključnih turističkih proizvoda. Jačom institucionalnom suradnjom u razdoblju koje dolazi napravit ćemo nove iskorake. Pritom moramo voditi brigu o tome da se razvoj odvija prema načelima održivosti te da najvažniji ostanu čovjek, kultura i tradicija", istaknuo je glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić

Najavljen je bio dolazak i ministra turizma Garija Cappellija koji se u zadnji tren ispričao obavezama u Vladi, što je mnoge razočaralo budući da upravo on ističe važnost razvoja turizma u manje razvijenim područjima. Inače, Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, a ideja vodilja je zaštita i očuvanje hrvatske izvornosti te poticanje razvoja turizma u ruralnim područjima Hrvatske. "Proizvodi i usluge ruralnog turizma predstavljaju ponudu koja će zasigurno obogatiti naše turističko tržište te razvijati regionalne turističke destinacije. Vrijeme je da na tome zajedno radimo još više. Znamo da je 92% Hrvatske ruralno, stoga to područje zaslužuje našu posebnu pozornost, bolju promociju, prijateljstvo i suradnju jer turizam je emocija, priča i poruka o identitetu, a identitet je skup različitosti. Tijekom ocjenjivanja prošli smo više od deset tisuća kilometara, a svih zamalo 150 domaćinstava i objekata, koji su sudjelovali u natječaju, najbolji su,“, kazala je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Kluba članova Selo, inicijatora i organizatora projekta.

>> Turisti sada troše triput više nego u SFRJ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije