Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH

Nagrade za Čačića, Balena i Područni ured DUSZ-a Gospić

vjezba DUZS
Nikola Čutuk/Pixsell
26.02.2010.
u 13:17

Govoreći o hrvatskom sustavu zaštite i spašavanja, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič istaknula je da je naš DUZS zbog dobre organizacije i rada prihvaćen u asocijaciju srodnih službi u Europskoj uniji.

SISAK - U povodu obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite RH u Sisku su na svečanoj sjednici Državne uprave za zaštitu i spašavanje dodijeljene godišnje nagrade zaslužnima. Dobili su ih ravnatelj Državnoga hidrometeorološkog zavoda mr. Ivan Čačić, dopisnik NOVE TV iz Rijeke Marko Balen te Područni ured DUSZ-a Gospić. Nagrade su im uručili Đurđa Adlešič i Damir Trut, ravnatelj DUSZ-a.

Govoreći o hrvatskom sustavu zaštite i spašavanja, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič istaknula je da je naš DUZS zbog dobre organizacije i rada prihvaćen u asocijaciju srodnih službi u Europskoj uniji.

U sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite na obali Kupe održana je pokazna vježba pod nazivom Sisak 2010. u kojoj je prikazan rad službi u slučaju nesreće. Scenarij je bio sudar autocisterne s loživim uljem i osobnog vozila u kojem su oba vozača ozlijeđena, a loživo ulje se izlilo u Kupu. Također, jedno vozilo je izbjegavajući nalet na sudarena vozila sletjelo u Kupu i potonulo.

Sve službe, od policije, hitne medicinske pomoći, ekipe za saniranje terena i površine rijeke te dizalice za izvlačenje do ronilaca i vatrogasne ekipe koja je izvukla "unesrećene" obavile su svoj posao u kratkom roku. Gorivo je pretočeno u drugu cisternu, vozilo je izvučeno iz korita Kupe, pjenom je sanirano mjesto nesreće, a unesrećeni su odvezeni u bolnicu.

- Zadovoljan sam uspjehom vježbe i učinkom svih službi - rekao nam je Željko Prpić, pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Ravnatelj DUZS-a Damir Trut založio se za osnivanje regionalnoga vatrogasnog centra jer već i sad hrvatski vatrogasci pomažu bosanskohercegovačkim i crnogorskim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije