Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU RASPRAVLJA O EMBARGU

Naftni stručnjak: Rusi su pokazali da su ucjenjivači, to će ih dugoročno koštati

08.04.2022.
u 06:54

Kad bi se dogodio naftni embargo i kad bi ga sve zemlje EU odlučile provesti, moglo bi dolaziti do povremenih nestašica, a cijene bi letjele u nebo, kaže Igor Dekanić, stručnjak za energetiku

Ključne riječi

Komentara 55

Avatar Kukulkan
Kukulkan
07:37 08.04.2022.

10 godina nazad kad su Ukrajina i Rusija bili u naj boljim odnosima nije bilo zime da Rusi nisu zavrtali plin prema Europi i optuzivali Ukrajinu kako im krade plin.

Avatar Hazl113
Hazl113
07:42 08.04.2022.

Sada si malo zamislimo što bi se desilo da su samo "male" zemlje toliko ovisne o ruskom plinu i nafti, a ne velike poput recimo Njemačke. Odavno bi se prestao uvažat plin i nafta. To je ono što nemaju zve zemlje isti kriterij. Naftu nema samo Rusija, a ni plin. Ako se počne sa izgradnjom LNG terminala širom EU, 40% bi se smanjila ovisnost prema ruskom plinu do jeseni. Ne znam što naši čekaju. Sada je prilika napravit još jedan terminal za 3-5 milijardi m3. Toliko prostora postoji na Krku. Infrastruktira postoji i do jeseni bi mogli postat ustvari izvoznici., a mi bi postali totalno neovisni o Ruskom plinu.

Avatar zajutrak
zajutrak
08:10 08.04.2022.

Rusi su pokazali ne samo da su ucjenjivači nego i fašisti , upravo ono što su govorili za duge , a mutti im se uvlačila u rit te učinila Njemačku posve ovisnom o diktatoru :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?