Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Nafta pada na 60 dolara - Zbog skupe države Hrvati to neće osjetiti

naslovnica 9.12
Foto: VL
09.12.2014.
u 00:01

Već početkom prosinca nafta se prodaje za 65 dolara, a nove analize koje su izradili kanadski eksperti govore da će do kraja prosinca cijena pasti na oko 60 dolara.

Veliki rat cijenama koji bjesni na tržištu nafte rasplamsava se brže nego što su predviđali analitičari.

Već početkom prosinca nafta se prodaje za 65 dolara, a nove analize koje su izradili kanadski eksperti govore da će do kraja prosinca cijena pasti na oko 60 dolara.

Sve ovisi o državnim financijama

Ipak, teško je očekivati da će te promjene na svjetskom tržištu osjetiti i hrvatski vozači.

– Sve ovisi o državnim financijama. Smanjenjem cijena benzina država gubi i to sigurno neće dopustiti. Razina cijene benzina bit će zadržana koliko je potrebno da se popuni državna blagajna – kaže naftni stručnjak dr. Davor Štern.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka

Foto: VLm

>>Doba jeftine nafte: Tko može preživjeti cijenu od 60 dolara

>>Doktor Živago u Omišlju: Nekad borba ideja, sada borba plinom i naftom

Komentara 46

ML
Mlad75
21:25 08.12.2014.

Cekaj samo malo...Sanader je drzao gorivo na 8 kuna kad je gorivo bilo preko 100 po barelu...Milanovic i ova vlada po vama nesmiju smanjit ni na 9 kuna kad je barel 60 jer moraju uzet sto vise??? I tko je onda tu veca lopovcina i nesposobnjakovic, pa ocito Milanovic i druzina...a najgori su ovi sto zagovaraju dodatno smanjene placa ociti takvi ili imaju firme ili su na drzavnim jaslama sa placom od preko 15000 kuna.....pa ovaj narod bi se napokon trebao pribuditi i uvidjeti kako nas kradu vladajuci i njihovi igraci iz privatog poduzetnistva...

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
21:19 08.12.2014.

Kome treba skupa država? Riješimo se diletanata i izaberimo ljude, koji će raditi u interesu hrvatskih građana!

FL
flok
21:17 08.12.2014.

više od pola u maloprodajnoj cijeni litre goriva ide državi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije