Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladen Leovac

'Nadziremo zgrade na koje netko želi postaviti neke čudne natpise'

Mladen Leovac
Goran Ferbezar/PIXSELL
12.10.2013.
u 21:23

Leovac dodaje kako je podnio prijavu policiji zbog postavljene desetmetarske zastave s četiri ćirilična "S" na pravoslavnu crkvu u Bršadinu gdje srpska nacionalna manjina čini većinu.

Nakon što je Vukovarom prostrujila vijest kako su dopremljene dvojezične ploče i očekuje se njihovo postavljanje na zgrade državnih institucija u Vukovaru, branitelji koji se tome protive su u pripravnosti. Među njima je i Mladen Leovac, vukovarski branitelji i pripadnik specijalne policije na bojištima diljem Hrvatske 90-ih.

- Nismo na straži već držimo na oku sve institucije na koje netko želi postaviti ploče s nekakvim čudnim natpisima. Ne vjerujem da će se usuditi noćas postavljati ploče što njima inače nalikuje, ali mi smo na oprezu. Nećemo ništa razbijati ni skidati već nećemo dozvoliti da se postave. Kako ja i stotine mojih prijatelja i suboraca invalida iz Domovinskog rata koji smo ranjeni streljivom i projektilima s ćiriličnim natpisima proizvedenim u Srbiji, možemo ući u zgradu Mirovinskog osiguranja ili neke druge državne institucije, a na ulazu vidim ćirilični natpis. Ja to ne mogu i ova vlast mora shvatiti što je Vukovar proživio, što se tu događalo prije 22 godine i da ćirilici tu jednostavno još nije mjesto jer pozivi na klanje Hrvata su pisani ćirilicom, odmah nakon 18. studenog kada je grad pao i kada je okupiran, postavljene su ćirilične ploče pa ja sada ove dvojezične natpise doživljavam kao nekakvu poluokupaciju - kaže Mladen Leovac koji je prije nekoliko dana pozvan na informativni razgovor u policiju kako bi dao izjavu u vezi skidanja nekoliko dvojezičnih ploča u Vukovaru.

Leovac dodaje kako je podnio prijavu policiji zbog postavljene desetmetarske zastave s četiri ćirilična \"S\" na pravoslavnu crkvu u Bršadinu gdje srpska nacionalna manjina čini većinu.

>> Stožer: U Vukovar dopremljene nove dvojezične ploče

>> Josipović: Hoće li sutra nečija glava biti razbijena?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije