Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROBLEMI

Njemačka hitno traži 5500 radnika: 'To može stvoriti kaos u vrijeme gužvi'

Easter travel - Frankfurt Airport
Foto: Hannes P. Albert/DPA
1/3
04.06.2022.
u 12:14

Dusseldorfu umjesto savezne policije kontrolu putnika obavlja privatna agencija, a sindikat Verdi očekuje velike probleme jer je već sad petina njih na bolovanju

Ukidanje gotovo svih ograničenja pandemije i dolazak turističke sezone znači i potreba za velikim brojem radnika u zračnim lukama, što svakako postaje veliki problem u Njemačkoj. 

Ulaskom u lockdown, u Njemačkoj je bio otpušten velik broj radnika koji je trenutno potreban, a procijenjuje se da će diljem Njemačke trebati još 5.500 novih zaposlenika, piše Fenix Magazin

- Putničkim službama nedostaje radnika posvuda, sada ima oko 20 posto manje zemaljskog osoblja nego prije pandemije. To može stvoriti kaos u vrijeme gužvi, posebno pri čekiranju, ukrcavanju prtljaga i provjere sigurnosti, rekao je direktor Udruženja zračnih luka (ADV) Ralph Beisel za DPA.

Gužve već su krenule, i to pogotovo u Dusseldorfu, Berlinu i Frankfurtu. U Dusseldorfu umjesto savezne policije kontrolu putnika obavlja privatna agencija, a sindikat Verdi očekuje velike probleme jer je već sad petina njih na bolovanju.

Operater zračne luke u Frankfurtu Fraport tijekom pandemije je otpustio 4.000 ljudi, a sada se suočavaju s velikim problemima kod pronalaska novih. 

- Pronaći više od 100 radnika mjesečno? Teško, kaže šef Fraporta Stefan Schulte.

U Velikoj Britaniji već su se pojavili problemi sa stotinama otkazanih letova i pretrpanim terminalima, dok je nizozemski KLM već prestao s prodajom karata za određene letove, ostavljajući tako prostora za prebukiranje nekih putnika. 

>> VIDEO Cijene goriva od idućeg tjedna drastično rastu: Prosječan tank benzina bit će gotovo 100 eura

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
21:53 04.06.2022.

Otpustili su 1000-če radnika kad ih nisu trebali, a sada bi ih nazad kad ih trebaju. Kao da ti radnici nisu ljudi nego pred,eti koje po potrebi stavljaš na policu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije