Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globalne promjene

Nadolazeća 2013. bit će jedna od najtoplijih godina u povijesti!

more,zatopljenje
AFP/PIXSELL
24.12.2012.
u 15:59

Ovo povećanje temperature moguća je posljedica prirodne varijabilnosti klime i globalnog zatopljenja od povećanja emisije stakleničkih plinova, tvrdi britanski meteorolog Dave Britton.

Nadolazeća 2013. bit će jedna od najtoplijih godina od 1850., otkad postoje mjerenja. Uzrok tome je očekivani porast globalne temperature za 0.57 Celzija u odnosu na prosječne vrijednosti, piše Guardian.

Britanski meteorolozi prognoziraju porast temperature u rasponu od 0.43 - 0.71 Celzijeva stupnja, a najvjerojatnija vrijednost mogla bi biti 0.57 C. Te tvrdnje potkrijepljuju rezultatima vlastitih istraživanja i podacima sa Sveučilišta East Anglia, NASA Goddard Instituta za svemirske studije i američkog Državnog ureda za oceane i atmosferu.

Ovo povećanje temperature moguća je posljedica prirodne varijabilnosti klime i globalnog zatopljenja od povećanja emisije stakleničkih plinova, tvrdi britanski meteorolog Dave Britton.

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
17:56 24.12.2012.

sve dugoročne prognoze su komercijalno tendenciozne i neozbiljne , služe i za popularizaciju autora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije