Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARMALATOVO BLAGO

Nađene umjetnine vlasnika Parmalata

Callisto Tanzi
AFP
05.12.2009.
u 19:58

Zbirka od 19 slika i crteža Picassa, Van Gogha i drugih, vrijedna 100 milijuna eura, nađena je posakrivana u kućama prijatelja propalog mljekarskog tajkuna

 Prije sloma Parmalata 2003., najvećeg bankrota u povijesti Ezrope, Callisto Tanzi, vlasnik propalog mliječnog diva, sakrio je umjetnine u vrijednosti većoj od 100 milijuna eura, kojima je policija konačno ušla u trag

Nakon što je div mliječne industrije iz Parme neslavno propao i ostavio za sobom dugove u iznosu od 14 milijardi eura, osnivač tvrtke Callisto tanzi osuđen je u Milanu na 10 godina zatvora zbog prijevare, a trenutno mu se zbog lažnog osobnog bankrota sudi na sudu u Parmi.

Još prošli tjedan Tanzi je iz zatvora izričito nijekao da ima bilo kakve dragocjene umjetnine, ali su policajci prisluškivanjem telefonskih razgovora ušli u trag basnoslovno vrijednoj zbirci od 19 slika i crteža (Van Gogh, Monet, Degas, Picasso...).

Slike su nađene u kućama prijatelja obitelji, a Tanzijev zet Stefano Strini uhićen je pod sumnjom da je organizirao tu "igru skrivača" s dragocjenim slikama. Plocajci kažu da su bili prisiljeni brzo zaplijeniti umjetnička djela propalog "kralja mlijeka", jer su ona već bila ponuđena kupcima.

Komentara 5

BT
bili-tartuf
23:58 05.12.2009.

pinko...pametno..+

MA
magic1960
22:38 05.12.2009.

Novinaru, napiši da je zahvaljujući jednoj jaaaako kritičnoj i HRABROJ emisiji to izašlo na vidjelo, onakvoj kakve kod nas NEMAAAAAA. Zove se Report.

Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
23:47 05.12.2009.

@magic nije emisija (REPORT) jako kriticna i hrabra,nego su novinari vrhunski profesionalci a ne ova saka jadnika kojima je za svaku glupost sta napisu javljeno \"od izvora bliskih vladi koji su zeljeli ostati anonimni\" po EU zakonima za clanke rekla-kazala (bez dokumentiranih dokaza)predvidjena je krivicna prijava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije