Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočili o draguljima

Nadgledao sam ugradnju sefa u Zagorčevu uredu

21.06.2013., Zagreb - Vladimir Zagorec izlazi iz Probacijskog ureda na Trgu kralja Tomislava 17
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
13.06.2014.
u 20:00

Od Terezije Barbarić, koja se tada zvala Biljana Sučić, iz ureda u PBZ-u preuzimao sam različitu poštu i nosio je u MORH, kaže Ferek

U nastavku suđenja na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na kojem Vladimir Zagorec privatnom tužbom traži tri godine zatvora za Tereziju Barbarić zbog njezina navodno lažnog svjedočenja, jer je tvrdila da je vidjela sporne dragulje zbog kojih je Zagorec pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora, u petak su svjedočili Markica Rebić, bivši pomoćnik ministra obrane i ravnatelj SIS-a, te Josip Ferek koji je bio zapovjednik Doma MORH-a.

– Od Terezije Barbarić, koja se tada zvala Biljana Sučić, iz ureda u PBZ-u preuzimao sam različitu poštu i nosio je u MORH, ali nikada nisam znao sadržaj koji je bio u omotnicama – rekao je Ferek pred sutkinjom Valentinom Rahelić. Kao zapovjednik Doma, Ferek je rekao da je imao kontrolu nad gotovo dvije tisuće ljudi, uglavnom čistačica, kuhara, konobarica i osoblja koje se bavilo održavanjem zgrade.

– Ta je funkcija zapravo slična poslu domara tako da sam, između ostalog, nadgledao i ugradnju sefa u tadašnji ured Vladimira Zagorca – objasnio je Ferek te potom detaljno opisao ured i sef.

>> 'Po nalogu ministra davala sam novac Zagorcu i drugima'

Komentara 1

MX
Mister X
23:28 14.06.2014.

Vladimir Zagorec privatnom tužbom traži tri godine zatvora za Tereziju Barbarić zbog njezina lažnog svjedočenja, jer je tvrdila da je vidjela sporne dragulje zbog kojih je Zagorec pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora.. Kako sud nebi to vjerovao kad jeje taška bila teška staklena i vidjelo se je odmah da nisu lažni nego original drago najdraže hrvatsko kamenje .. Nadalje nitko nije osuđen za onih par kila što je ostalo tko je to kamneje "pokupio" i kako poslje nitko ništa nije vidio.. ? Nitko se ne pita pa dali je to sve što hrvati imali od dragog kamenja; da sve stane u šaku od Zagorca ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije